Tijd voor elkaar

Anja: “Ik maak het anderen graag naar hun zin. Dat heb ik eigenlijk altijd al gehad. Thuis, maar zeker ook op kantoor. Als ik zie dat mijn collega’s lekker in hun vel zitten dan word ik daar gewoon heel blij van. Ik mag dan wel direct voor onze directeur werken, voor mij is iedereen gelijk. Mijn deur staat dus voor iedereen open.” Ook voor nieuwe collega’s zet Anja graag een stapje extra. Ze vindt het heel belangrijk dat zij zich meteen thuis voelen bij Plegt-Vos. Anja: “Een nieuwe baan is voor iedereen spannend. Dan is het fijn als je collega’s je wat extra aandacht geven. En natuurlijk mag daar ook bij gelachen worden. Goed samenwerken is zoveel meer dan ‘alleen’ je werk doen. Het is hartstikke waardevol om in elkaar te investeren.”

Afbeelding

Voordelen digitalisering

Anja vindt het heel fijn dat ze mag bijdragen aan het werkplezier van anderen: “Het is toch geweldig dat ik als assistent een steentje kan bijdragen aan het succes van mijn manager?” Als directiesecretaresse ondersteunt ze directeur Theo Opdam. Anja beheert o.a. zijn agenda, organiseert vergaderingen en events, en stuurt een team van receptionisten aan. Anja: “De digitalisering heeft ons de afgelopen jaren veel gebracht. We werken, archiveren en telefoneren in de cloud, met mijn laptop kan ik overal inloggen en e-mail en informatie is 24/7 binnen handbereik.” Maar ook de term ‘ondersteuning’ kreeg door de jaren heen een compleet nieuwe betekenis. Anja: “Waar ik vroeger vooral opdrachten kreeg, heb ik nu de vrijheid om zelf mijn rol in te vullen. Dat ik dat vertrouwen krijg, is voor mij heel belangrijk omdat ik zo vanuit mijn kracht kan werken. Ik haal al bijna 40 jaar veel plezier uit mijn werk doordat mijn rol zo goed bij mij past.”

Afbeelding

Persoonlijke ontwikkeling

Anja vindt het waardevol om tijd in collega’s te investeren, maar ook in zichzelf. Ze neemt haar vak en persoonlijke ontwikkeling serieus. Ze volgde daarom al meerdere opleidingen die aansluiten op haar rol. Anja: “Vorig jaar rondde ik succesvol de opleiding Secretary Next af aan Schoevers, speciaal voor ervaren secretaresses. Op dit moment volg ik samen met collega’s de interne workshops ‘Effectief persoonlijk leiderschap’ van Stephen Covey. Samen versterken we zo onze toegevoegde waarde voor Plegt-Vos. Ik krijg zoveel energie van deze resultaatgerichte samenwerkingen met bevlogen en inspirerende collega’s!"

Afbeelding

Puur en no-nonsense

Bij Plegt-Vos zijn de lijnen kort en is het gevoel van verantwoordelijkheid en loyaliteit groot. Een Plegt-Vosser is puur en heeft een no-nonsense mentaliteit. Anja: “Net zoals veel andere organisaties zijn we door de jaren heen steeds platter geworden en is onze cultuur veranderd. Zo spraken we eerst onze leidinggevenden aan met ‘u’ en ‘meneer’. Nu is dat ‘jij’ en noemen we elkaar bij de voornaam. Toen droegen de mannen pakken en dassen, nu dragen we kleding waarin we ons prettig voelen en onszelf kunnen zijn. Kregen we bezoek? Dan werd ik gebeld om de koffie te regelen. Nu kent iedereen zelf de weg naar de koffiemachine. Dat vind ik zo fijn aan werken bij Plegt-Vos. Bij ons is iedereen gelijk en krijgt iedereen de kans om zichzelf te ontwikkelen.”

Afbeelding