Kookkunsten

Mireille: “Femke is de laatste die nog thuis woont. Haar zussen Emmie en Noortje en broer Niek zijn al lang en breed het huis uit. Zij studeren en wonen in Groningen, dus zijn eigenlijk nog heel dichtbij. In ons vorige huis kwamen ze af en toe langs. Dat was prima natuurlijk, maar ik vind het stiekem ook wel erg leuk dat ze nu ineens heel vaak komen. Dan eten we gezellig samen aan onze nieuwe grote tafel.” Maar Mireille denkt niet dat haar kookkunsten per se de reden zijn van de vele bezoekjes. “Dat ze zo vaak komen, heeft vast iets met deze super chille locatie te maken”, lacht ze.

Afbeelding

Muisstil

De Jakobijn ligt nog geen vijf minuten lopen van de Grote Markt, het hart van Groningen. Mireille: “Hiervoor woonden we net iets verder van de stad, in een vrijstaand huis. Maar Freek en ik wilden altijd al dichter bij de stad wonen. En écht, het is hier geweldig! Alles is zó dichtbij. Winkels, terrassen en allerlei leuke eettentjes.” Voordat de Jakobijn en het naastgelegen The Student Hotel werden gebouwd, was dit gebied een braakliggend terrein. “Mijn complimenten voor de projectontwikkelaars! Want vroeger was dit niet zo’n fijne buurt. Nu is het een nette buurt waar weer leven in de brouwerij is. En ondanks de stadsdrukte blijft het muisstil in huis. Binnen heb je niet het gevoel dat je middenin de stad woont”, vervolgt Mireille.

Afbeelding

Eigenheid

Mireille en Freek vonden hun nieuwe woning via Funda: “Op de eerste tekeningen zag dit huis er heel anders uit dan nu. Op de onderste laag zouden een kantoorruimte en slaapkamers komen, met daarboven de woonkamer en keuken. Wij droomden van grotere slaapkamers beneden en een grotere werkkamer, maar dan op de eerste verdieping. Dus belden we de makelaar. Hij liet ons kennismaken met de architect en door hem hebben we een extra stuk aan het huis laten tekenen.”

Afbeelding

Mijn plekje

De architect legde de tekeningen vervolgens voor aan Plegt-Vos. Mireille: “Wij zijn bij Plegt-Vos op kantoor geweest en daar hebben we samen nog meer nieuwe dingen bedacht. Bijvoorbeeld hoe het met de trappen moest. En de badkamer en keuken konden we zelf uitzoeken. Het was fijn dat er zoveel vrijheid was.” En het resultaat mag er zeker zijn. Mireille woont met haar gezin in een prachtige woning. Voorlopig zit zij hier goed: “Ik dacht van tevoren dat ik veel in de stad zou zijn, maar dat valt reuze mee. Ik ben nog zo graag thuis. Hier in het hoekje van de bank, dat is echt mijn plekje.”

Afbeelding