Vliegende start carrière

Ingo startte zijn carrière als calculator bij Plegt-Vos en stroomde vier jaar later door als werkvoorbereider. Deze ‘droombaan’ is het organisatietalent op 't lijf geschreven. Ingo: “Mijn werk bestaat uit afstemmen, afstemmen en nog eens afstemmen. Zowel intern als extern. Als werkvoorbereider ben ik logistiek en technisch verantwoordelijk voor de voorbereiding van onze projecten.” Hij maakt bijvoorbeeld planningen, regelt inkoop- en contractvorming en controleert tekenwerk. Ook bewaakt hij de kosten van projecten en denkt hij proactief mee in kansen en risico’s. Ingo: “De afwisseling in mijn werk en het veelvuldige contact met alle betrokken partijen zorgen dat geen dag hetzelfde is. En precies dát maakt mijn werk nou zo leuk!”

Kansen creëren

Bij Plegt-Vos krijgen collega’s de vrijheid om hun rol zelf in te vullen. Ingo is een grote liefhebber van techniek en innovatie, dus maakt hij zoveel mogelijk gebruik van digitale hulpmiddelen en volgt hij technische trainingen. Ook is hij actief betrokken geweest bij de ontwikkeling en uitrol van onze eigen app Alfa. Ingo: “Alfa is een bestelapp waarmee uitvoerders orders en ontvangsten kunnen registreren. Op deze manier verschijnen de kosten eerder op de projecten en kunnen we onze klanten sneller verder helpen.” Hoe je je werk doet, staat dus helemaal vrij. En je bepaalt ook zelf wáár je werkt. Ingo: “Ik vind het zelf belangrijk om regelmatig op de bouwplaats te zijn. Voor een aantal projecten heb ik de volledige werkvoorbereiding zelfs vanuit de bouwkeet gedaan en was ik dagelijks op de bouwplaats aanwezig. Op die manier ben ik naar mijn idee nog meer bij een project betrokken en kan ik nog beter met de klant meedenken.”

Afbeelding

Eén gezamenlijk doel: tevreden klanten

De projecten die Ingo voorbereidt, zijn erg divers. Ingo: “De ene keer werken we op een postzegel in het centrum van Groningen en is de logistiek onze grootste uitdaging. De andere keer gaan we de hoogte in. Zo zijn we op dit moment bezig met de bouw van de Leemanstoren in Den Haag. Deze gigantische woontoren is ruim 70 meter hoog en telt straks 481 studentenwoningen. Onze grootste uitdaging is hier de enorme hoogte, met alle disciplines die daarbij komen kijken op technisch en logistiek vlak. Het is zó cool om te zien hoe we dat met collega’s vanuit verschillende specialismen en externe partijen stap voor stap voor elkaar krijgen. Van ontwerp tot en met de oplevering werken we intensief met elkaar samen en benutten we elkaars kwaliteiten. Alle onderdelen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de werkzaamheden op de bouwplaats spoedig verlopen binnen de gestelde kaders. Uiteindelijk altijd met als doel een tevreden opdrachtgever. Want als de klant tevreden is, hebben we het met z’n allen goed gedaan.”

Afbeelding