Stephen Covey workshops

Hier krijgt iedereen de ruimte om zelf invulling te geven aan zijn werk. Plegt-Vos vindt het namelijk heel belangrijk dat collega’s zich blijven ontwikkelen en plezier hebben in wat zij doen. Vanuit deze visie ontwikkelde HRM interne workshops op basis van het gedachtegoed van Stephen Covey. De bekende Amerikaan omschreef zeven principes die effectief leiderschap definiëren. Jim volgde de workshops en is laaiend enthousiast: “Ik had nooit gedacht dat deze workshops zoveel impact zouden hebben op mijn dagelijkse werk en privéleven. Ik heb geleerd om de touwtjes meer uit handen te geven, zodat ik mijn tijd beter kan besteden en dus nóg meer van toegevoegde waarde ben voor mijn omgeving.”

Afbeelding

First things first

In een van de workshops stond het principe ‘Belangrijke zaken eerst’ centraal. Jim: “Volgens Covey is het belangrijk dat we bewust prioriteiten stellen. Op die manier investeren we in de dingen die er écht toedoen en verliezen we geen tijd meer aan dingen waar we toch geen invloed op hebben. Tijdens de workshop maakten we een ideale tijdsbesteding en legden we deze naast onze daadwerkelijke tijdsbesteding. Daar schrok ik best een beetje van. Ik deed namelijk veel meer dan dat ik zou moeten doen, waardoor ik niet altijd toekwam aan de belangrijke dingen in mijn eigen werk.” Jim doet dat nu dus anders. Hij geeft zijn team veel meer verantwoordelijkheden. Jim: “Dat is prettig voor mij, maar zeker ook voor mijn collega’s. Zij krijgen nu meer ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Een win-winsituatie dus!”

Afbeelding

Fouten maken mag

Het principe dat Jim het meest is bijgebleven is ‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden.’ Jim: Vaak denken we wel te weten wat onze collega’s of vrienden denken. Maar vaak zitten we fout en leidt dat tot miscommunicatie. Tijdens de workshops leerden we dat mensen zich pas begrepen en gehoord voelen als je naar ze luistert met oprechte belangstelling en zonder oordeel. Ik luister nu dus nog beter en stel veel vragen. Mijn collega's stimuleer ik om nog eerlijker te zijn, dus om te vertellen wat ze ergens écht van vinden. Zo zit iedereen lekker in zijn vel en blijven we samen werkwijzen en processen verbeteren.” Jim is zelf ook veel opener geworden: “Ik vertel waar ik tegenaanloop en hoe ik dat oplos. Zo leren anderen weer van mijn fouten.”

Afbeelding

Kwetsbaar opstellen

De Covey-workshops leveren veel nieuwe inzichten op, maar vragen ook veel van de deelnemers. Jim: “Effectief leiderschap begint bij jezelf. Tijdens de workshops stelden we ons heel kwetsbaar op en vertelden we onze persoonlijke verhalen aan elkaar.” Jim vond het behoorlijk pittig om zijn gevoelens zo open en bloot met zijn collega’s te delen. En daarin was hij zeker niet de enige. Maar juist doordat iedereen met zoveel respect met elkaar omging, ontstond er iets heel moois. Jim: “Omdat iedereen zo supereerlijk was, merkten we al snel dat we met gelijksoortige dingen worstelden. Dat bracht ons echt dichter bij elkaar. Sinds de workshops werken we nog beter samen, waardoor we nóg meer plezier hebben in ons werk.”

Afbeelding