Werken en leren

Gerard klopte als 16-jarig jochie aan bij Plegt-Vos voor vakantiewerk. Al snel kreeg hij een vakantiecontract via Randstad bij Plegt-Vos: “Ik pikte dingen op met de heftruck, hielp bij laden en lossen, en in de autowerkplaats voerde ik kleine reparaties uit.” En dat werken, dat beviel hem wel. Na zijn propedeusejaar van de bachelor opleiding Logistiek en Economie besloot hij dat hij leren en werken wilde combineren. Gedisciplineerd als hij was volgde Gerard zijn studie in de avonduren en weekenden naast zijn fulltimebaan als medewerker orderverwerking, en niet veel later als materieelbeheerder.

Afbeelding

Jezelf zijn bij Plegt-Vos

Sinds een half jaar heeft Gerard de switch naar bedrijfsleider Houtindustrie gemaakt. Gerard: “Ik kwam binnen als een onervaren student. Dan voel je jezelf nog een beetje onzeker. Ik was toen nog niet een persoon die snel voor zichzelf opkwam. Dat heb ik hier echt geleerd, je mening durven geven. Dat komt met name door de sfeer bij Plegt-Vos. Hier kun je echt jezelf zijn. En als je laat zien dat je wil groeien en daar hard voor wil werken dan word je daarbij geholpen. Dat is typisch Plegt-Vos.”

Afbeelding

Samenwerken

Vanaf de eerste dag als bedrijfsleider is Gerard op kantoor letterlijk tussen zijn collega’s gaan zitten. Dus niet in een apart kantoor, zoals vaak het geval is. Gerard: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Als ik me niet meer of minder voel dan mijn team, ontstaat er een goede sfeer. Dan krijg je collega’s mee.” Dat was wel even wennen in het begin. Want Gerard kwam vanuit de transport en logistiek. Van houtproductie wist hij nog niet het fijne: “Inmiddels heb ik mijn weg gevonden. Hoewel het een hele omschakeling was, merk ik ook dat het fijn is om ergens met een frisse blik in te stappen. Ik stelde telkens weer de vraag aan collega’s ‘waarom doen we dit op deze manier? Kan dit ook anders? Om vervolgens samen te kijken of er slimmere manieren waren die efficiënter of effectiever zijn. Als je dat op een normale manier doet, merk je dat de jongens die manier van samenwerken fijn vinden.”

Afbeelding

Verantwoordelijkheid nemen

Gerard volgt samen met een aantal andere collega’s workshops rondom het gedachtegoed van Stephen Covey. “De strekking daarvan is: eerst begrijpen, dan begrepen worden, en zo samen win-winsituaties creëren voor onze klanten en de interne organisatie. Dat kan betekenen dat wij bij Houtindustrie soms een stapje extra moeten zetten, dat voor een andere vestiging meerwaarde oplevert. En andersom werkt dat ook zo. Het draait allemaal om effectief samenwerken.

Afbeelding

Vooruit kijken

Hiervoor stuur ik mijn team aan op verantwoordelijkheid nemen en structuur aanbrengen. Echt vooruitkijken dus”, legt Gerard uit. “Ik zie ons nu en in de toekomst als een echte zelfsturende organisatie die flexibel kan inspelen op de wensen van de klant. Ik vind het mooi om te zien wanneer de jongens in mijn team de productiestroom onder controle hebben. Dit geeft rust en brengt werkplezier, dit is erg belangrijk aangezien je met je collega’s veel tijd doorbrengt, we kennen elkaar vaak beter dan onze naaste buren. Dat zorgt ervoor dat iedereen bereid is om hard te werken en elkaar te ondersteunen als dat nodig is.”

Afbeelding