Unieke Covey workshops bij Plegt-Vos

4 oktober 2019
Header afbeelding

Bij Plegt-Vos organiseren we zelf interne workshops over de wereldwijd bekende zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Covey. Hoe zit dat precies? Waarom doen we dit eigenlijk? En waarom past het zo goed bij Plegt-Vos?

4 minuten leestijd.

In deze eerste blog geven we je alvast een korte inleiding over Covey. De komende maanden nemen we je aan de hand van een aantal verhalen van collega’s verder mee in het hoe en waarom van Covey binnen Plegt-Vos. En vooral: wat levert het op?

Blij worden van de dingen die je doet

Bij Plegt-Vos realiseren we projecten waarin mensen wonen, werken en leven. Voor al die mensen willen wij van waarde zijn, zodat zij zich veilig voelen, zichzelf kunnen ontwikkelen en plezier kunnen maken. Onze visie zegt het eigenlijk al: wij geven vorm aan woon-, werk- en leefplezier! Wij geloven dat als we met alle collega’s blij worden van de dingen die we doen, we als mensen én als bedrijf het verschil kunnen maken voor een ander. Daarom steken wij veel energie in het creëren van een werkplek waar collega’s zichzelf kunnen zijn, waar ze gezien worden en waar ze hun unieke talenten kunnen inzetten. De Covey workshops zijn hier een belangrijk onderdeel van. Ze helpen collega’s om zichzelf (nog) beter te leren kennen, meer zichzelf te zijn en te bepalen wat zij nou werkelijk belangrijk vinden in hun leven. Op hun werk, maar zeker ook thuis.

Effectief richting geven aan je leven

Elke vier maanden start er een nieuwe groep van circa twaalf collega’s aan een serie van in totaal acht workshops verspreid over meerdere maanden. Elke workshop is ingericht rondom één van de zeven eigenschappen van Covey waarmee je op een constructieve, effectieve manier richting en inhoud aan je leven geeft:

  • Wees proactief: word regisseur van je eigen leven; als je iets wil, dan moet je het zelf actief oppakken.
  • Begin met het eind voor ogen: begin voordat je ergens aan begint met het einddoel in gedachten.
  • Belangrijke zaken eerst: stel prioriteiten en doe wat ertoe doet.
  • Denk win-win: ga altijd voor oplossingen waar jij en de ander beter van worden.
  • Eerst begrijpen, dan begrepen worden: luister naar de ander en begrijp de beweegredenen van anderen voordat je zelf begrepen wil worden.
  • Synergie: ken en gebruik elkaars kracht om meer te bereiken.
  • Houd de zaag scherp: blijf geestelijk, lichamelijk, spiritueel en sociaal-emotioneel scherp en in balans.

Covey zet je aan het denken

Covey leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privéleven en gezinsleven kunnen verbeteren aan de hand van zeven eigenschappen. Covey is geen verzameling tips & tricks. Het is eerder een persoonlijke reis langs je diepste drijfveren, overtuigingen en patronen en hoe die je helpen of juist belemmeren in je dagelijkse leven. Daarmee is het een heel persoonlijke ervaring. Covey houdt je een spiegel voor en zet je aan het denken. Uiteindelijk levert dit nieuwe inzichten op waarmee je meer richting en inhoud kunt geven aan je leven.

Workshops uniek voor Plegt-Vos

De workshops zijn in eigen huis ontwikkeld en zijn specifiek toegesneden op Plegt-Vos. Een belangrijk onderdeel zijn de persoonlijke cases die besproken worden. Via de Covey workshops worden collega’s zich bewust van hun eigen drijfveren, talenten en authenticiteit en leren ze hoe ze die optimaal kunnen inzetten. Dat past heel goed bij Plegt-Vos. Gewoon jezelf zijn en het beste uit jezelf halen met je eigen talenten en daarmee ook van betekenis zijn voor anderen.

"Nooit gedacht dat Covey zoveel impact zou hebben!"

De komende maanden nemen we je aan de hand van een aantal verhalen van collega’s mee in hun ervaringen en wat Covey hen gebracht heeft. Jim van Dam (Bedrijfsleider Woningbouw) was één van de eerste deelnemers aan de workshops en is in ieder geval laaiend enthousiast: “Ik had nooit gedacht dat deze workshops zoveel impact zouden hebben op mijn dagelijkse werk en privéleven.”

Nieuwsgierig geworden naar Covey binnen Plegt-Vos? Hou onze verhalen in de gaten! 

Wellicht ook interessant