5 februari 2018

Handtekeningen voor appartementencomplex Powerhouse in Groningen

Header afbeelding

Op woensdag 22 november 2017 is de overeenkomst getekend voor het appartementencomplex Powerhouse op het Europapark in Groningen. Dit gebouw heeft 79 appartementen, waarvan 4 grote penthouses, kantoren op de begane grond en een parkeerkelder groter dan de footprint van het gebouw. Het complex wordt aardbevingsbestendig gebouwd.

Start project
Het appartementencomplex Powerhouse wordt in opdracht van Waarborg Vastgoed gebouwd. In maart 2018 gaat de bouw van start en naar verwachting zal het project 1,5 jaar later opgeleverd gaan worden. 


Complexe klus
Plegt-Vos is al gestart met het bouwrijp maken van de grond. De klus om alles bouwrijp te maken is extra complex. Door de aanwezigheid van oude funderingspalen en ondergrondse tunnels van een oude energiecentrale is het onmogelijk om aan een stuk door te graven. Ook zitten er veel verhardingen op ongeveer anderhalve meter onder het huidige grondoppervlak wat tot voor kort gebruikt werd als trainingsveld van FC-Groningen.

Extra aandacht voor grond
De grond op de locatie krijgt om meerdere redenen extra aandacht. Op de locatie stond eerder een energiecentrale en bovendien bestaat de kans dat de grond nog explosieven uit de oorlog bevat. Mogelijk heeft deze grond zelfs ook nog een historische waarde. Daarom zijn sinds deze week archeologen op zoek naar schatten in dit bijzondere stukje Groningse klei.