29 maart 2017

Nieuwbouw 481 studentenwoningen in Den Haag

Header afbeelding

Aan het Leemansplein in Den Haag komen 481 woningen voor studenten. De Leemanstoren begint, na een periode van lange palen, enorme betonblokken en veel staal dan toch echt een basis te krijgen. Begin oktober 2017 gaat de tunnelkist van start en wordt er per week een verdieping gestort van 3 meter. Op naar de 70 meter!

Studentenhuisvesting
Utiliteitsbouw

\"\"

Plegt-Vos vormt samen met Ten Brinke Slot Projectontwikkeling de ontwikkelcombinatie voor dit project. De gemeente Den Haag heeft gisteren de grond overgedragen aan DUWO, die de woningen zal exploiteren. De geplande nieuwbouw is één van de grotere projecten die de komende jaren in Den Haag worden gerealiseerd. De oplevering van de studententoren is gepland in de winter van 2018. 

Betaalbaar wonen op de campus
De nieuwe woningen liggen gunstig voor studenten, omdat ze op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College komen te staan. Openbaar vervoer (Station Hollands Spoor, tram en bus) en voorzieningen (winkels en cafés) zijn in de directe nabijheid. De nieuwe woningen staan aan het plein waar Plegt-Vos in 2010 reeds eerder 122 studentenwoningen realiseerde.

Drie gebouwen plan Vijverhof
De 70 meter hoge woontoren van DUWO met 481 studentenwoningen vormt samen met twee andere woongebouwen het plan Vijverhof in Den Haag. De andere twee woongebouwen worden ontwikkeld tot circa 120 startersappartementen.

Duurzaam
De woontoren wordt aangesloten op het stadsverwarmingsnet; daarmee worden de woningen voorzien van warm water voor de verwarming en uit de kraan. Daarnaast worden er zonnepanelen op het dak aangebracht. De panelen zorgen o.a. voor de elektriciteit van de algemene ruimtes in het pand.

Eerdere samenwerking
Plegt-Vos werkte al eerder samen met DUWO en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling: bij de ontwikkeling van Campus Plaza in Wageningen kwamen in 2016 440 studentenwoningen en circa 2.300 m² commerciële voorzieningen voor Wageningen University & Research gereed.

\"\"

Torenkraan
De kraan die voor dit project ingezet gaat worden is ruim 80 meter hoog, 300.000 kilo zwaar en heeft een draagcapaciteit van 12.000 kilo op de punt van de giek. De torenkraan (Liebherr 550 EC-H 20 Litronic) zal deze bouw leidend zijn bij de ontwikkeling van de Leemanstoren. 

\"\"

Wellicht ook interessant