5 februari 2018

Start nieuwbouw Merckt in hartje Groningen

Header afbeelding

Op donderdag 21 december 2017 is de bouw van het appartementencomplex Merckt officieel van start gegaan. In circa 10 weken is het voormalig roze pand gesloopt en is het terrein bouwrijp gemaakt. In totaal komen hier 18 luxe appartementen en een unieke horeca locatie met onder andere een dakterras. Naar verwachting zal Merckt medio 2019 worden opgeleverd.

Wethouder van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft het officiële startsein voor de bouw van 18 luxe appartementen gegeven. Na de start van de machinalesloop in week 38 is het roze pand, in het hartje van Groningen, nu compleet verdwenen. 

Op donderdagavond 21 december 2017 is de start officieel gevierd en hiermee het officiële logo van Merckt gepresenteerd. Bekijk hier de video. 

Bouwrijp

Binnen 10 weken is het terrein bouwrijp gemaakt. Hiervoor is een oude tank gesaneerd, een berlinerwand (damwandconstructie) verwijderd en bestrating opgenomen. Vanaf week 51 worden de soilmixwanden aangebracht, deze vormen de basis voor de bouwkuip van ca. 10 meter diep. De voorbereidingen zijn getroffen, de nieuwbouw kan beginnen! 

Merckt

Merckt wordt gerealiseerd op de hoek Grote Markt - Poelestraat. In de onderste lagen van het pand Merckt komt een 'food market', bestemd voor eten en drinken. In het middendeel komen appartementen en op het dak komt een dakterras, dat dankzij een ‘cabriodak’ geschikt is voor alle seizoenen. 

Het project is publieks- én vakjury-winnaar geworden bij de verkiezing voor het nieuwe hoekpand aan de Grote Markt in Groningen. Lees meer.

Partners

In samenwerking met onze partners dejongsanitair en bulthaup zal appartementencomplex Merckt in het nieuwe jaar 2018 een elegante, uitdagende en vooral een uitnodigende invulling geven aan het centrum van Groningen. 

Benieuwd naar hoe het er nu voor staat? Bekijk hier de livebeelden.