Visie

De toekomst is een uitdaging. Een uitdaging die wij graag aangaan. Wij verwerken de wensen van morgen in de oplossingen van vandaag. Onze belangrijkste drijfveer: een bijdrage leveren aan onze omgeving en het woon-, werk- en leefplezier van onze klanten en onze medewerkers vormgeven. Nu en in de toekomst. Daarvoor zetten we al onze kennis van ons vak én van mensen in. Het verschil maken en van betekenis zijn voor mens en maatschappij. Dat is waar we het voor doen.

Intro afbeelding

Ons bedrijf

Plegt-Vos Bouwgroep is een landelijke bouwonderneming met vestigingen in Utrecht, Hengelo, Assen en Langeveen. Het hoofdkantoor is in Hengelo. In al onze vestigingen samen werken circa 450 mensen. Onze omzet ligt rond de €250 miljoen. De kracht van ons bedrijf ligt in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van onroerend goed. We doen dit voor overheden, ontwikkelaars, beleggers, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en bedrijven in Nederland. Kennis van mensen is daarbij cruciaal. We ontwikkelen en bouwen immers voor mensen. Voor hen bedenken we slimme en toekomstgerichte oplossingen. We denken daarin mee en we denken vooruit. In alles wat we doen streven we naar woon-, werk- en leefplezier. Nu en in de toekomst.

Afbeelding

Recente verhalen

20 juli 2020
Nr. 13 in top woningontwikkelaars
Met 856 woningen in 2019, staan we op plek 13 in de top woningontwikkelaars. Realiseren waar behoefte aan is en dat 856 keer, dát doen we door onze focus op wonen. Zo realiseren we telkens weer betaalbare woningen waar bewoners nu en in de toekomst lekker kunnen wonen. Daar worden wij blij van!
17 juli 2020
Ontdek met wie we samenwerken op Atlas & House of Groningen
Feest in Groningen! De torens Atlas & House of Groningen bereikten hun hoogste punt van 55 en 70 meter. In de wijk Paddepoel realiseren wij in totaal 383 sociale – en vrije sectorhuurwoningen. De woningen zijn een ontwikkeling van MWPO. Dit doen we samen met onze co-makers, adviseurs en onderaannemers naar ontwerp van AAS Groningen en in een fantastisch constructieve samenwerking met Nijestee, VIVAT en Curlew Netherlands.
20 juni 2020
De voordelen van 2x nieuwbouw
Voor de tweede keer een nieuwbouwwoning kopen, heeft veel voordelen. Je neemt namelijk een heleboel ervaring met je mee. Daardoor kun je nog betere keuzes maken. Jeroen en Ursula Boom gingen het avontuur aan. Ze vertellen over hun verhuizing in dezelfde groene wijk en hun prachtige nieuwe woning.

De historie van Plegt-Vos

1903
Hendrik Vos start als jonge metselaar zijn eigen bouwonderneming in Oldenzaal.
Foto van hisorische gebeurtenis
1928
Gerard Vos, zoon van Hendrik Vos, neemt het bouwbedrijf over en ontwikkelt zich tot gerespecteerd bouwondernemer. Vele jaren lang draagt het bedrijf zijn naam: G.H. Vos.
Foto van hisorische gebeurtenis
1930
In de begintijd neemt Vos werken aan op het gebied van grondverzet, spoorwegbouw, straataanleg en het leggen van rioolbuizen.
Foto van hisorische gebeurtenis
1942
Alles wordt anders in 1942. Bij Oldenzaal wordt gas in de bodem aangetroffen. Er moet een boortoren komen. Aannemersbedrijf G.H. Vos is ineens hofleverancier van BPM, de Bataafsche Petroleum Maatschappij, de voorloper van de huidige NAM.
Foto van hisorische gebeurtenis
1967
Alle Vos-activiteiten in de olie- en gaswereld worden ondergebracht in Foxdrill. Jarenlang zal Foxdrill de trots van de onderneming zijn: een wereldwijd opererende werkmaatschappij.
Foto van hisorische gebeurtenis
1969
Boren naar olie in de Lybische woestijn. De staatsgreep door generaal Kadhafi zorgt voor een vroegtijdig einde van dit avontuur.
Foto van hisorische gebeurtenis
1979
Seafox ziet het levenslicht. Seafox richt zich op de exploitatie van accommodatieplatforms: werkeilanden op poten naast een booreiland. Ze doen dienst als drijvend hotel voor de eilandwerkers.
Foto van hisorische gebeurtenis
1987
Geofox wordt als milieukundig onderzoeks- en adviesbureau toegevoegd aan Vos Groep. Geofox is de voorloper van het huidige Plegt-Vos Infra & Milieu.
Foto van hisorische gebeurtenis
1991
De fusie met het aannemingsbedrijf van de gebroeders Plegt in Langeveen komt tot stand. Plegt-Vos Bouwgroep is geboren en groeit uit tot een begrip op het gebied van vastgoedontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw en wegenbouw.
Foto van hisorische gebeurtenis
1992
Plegt-Vos neemt aannemingsbedrijf Stoffels in Bemmel over en krijgt voet aan de grond in de regio Arnhem / Nijmegen.
Foto van hisorische gebeurtenis
1996
Een verdere geografische uitbreiding voor Plegt-Vos. Plegt-Vos Noord wordt opgericht en bedient vanuit Assen de drie noordelijke provincies.
Foto van hisorische gebeurtenis
2001
Het nieuwe hoofdkantoor in Oldenzaal wordt in gebruik genomen. Het 'Vos-House' is gebouwd in de karakteristieke V-vorm en vormt het trotse middelpunt van de Vos Groep.
Foto van hisorische gebeurtenis
2003
Het 100-jarig jubileum van Vos Groep wordt groots gevierd met een twee dagen durend feest met ruim 4.000 genodigden.
Foto van hisorische gebeurtenis
2006
Plegt-Vos neemt de bouwbedrijven Geelen en Middelkoop in Vleuten over, het tegenwoordige Plegt-Vos West
Foto van hisorische gebeurtenis
2013
Plegt-Vos bouwt haar specialisme in modulaire bouw en studentenhuisvesting verder uit. In 2013 ontwikkelt en realiseert Plegt-Vos de Spinozacampus in Amsterdam; met 1.250 studentenwoningen de grootste modulaire studentencampus van Nederland.
Foto van hisorische gebeurtenis
2016
Het hoofdkantoor verplaatst van Oldenzaal naar Hengelo. Het transformatiepand aan de Sherwood Rangers biedt een beter passende werkomgeving voor een steeds dynamischer wordend Plegt-Vos.
Foto van hisorische gebeurtenis
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Inschrijven