Op 28 augustus is Plegt-Vos gestart met de bouw van 25 woningen in de Apeldoornse wijk Zuidbroek. Met het nieuwbouwproject Sporenveld woon je aan de voet van de Veluwe. Omringd door bossen en velden, en de stad is dichtbij. Er worden 23 eengezinswoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd.

PlaatsApeldoorn
OpdrachtgeverVanWonen
Periode2017

Wethouder Stukker gaf eerder al aan blij te zijn met de komst van het nieuwbouwproject. 'Met het project Sporenveld is onze mooie gezinswijk Zuidbroek weer 25 betaalbare woningen rijker. Daarnaast dragen ze ook nog eens bij aan het duurzame karakter van de wijk. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet, maar op het warmtenet van de wijk.'

Ook Alfred Bolks, directeur VanWonen, benadrukt het energieneutrale karakter van Sporenveld. 'De hele wijk wordt op termijn energieneutraal. Anders gezegd: de energie die de woningen en gebouwen verbruiken, wordt straks opgewekt door duurzame bronnen.

Bijzonder in dit project is het gebruik van de woningconfigurator, waarmee men via een computerprogramma zelf de indeling van de woning heeft kunnen samenstellen. En bij Sporenveld zijn we nog een stap verder gegaan. In samenwerking met vtwonen zijn drie woonstijlen uitgewerkt.'

Alle 25 woningen zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting zullen de woningen in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd worden.