Op het Leemansplein in Den Haag komen 481 woningen voor studenten. De studenten die op de 22e verdieping van de studententoren komen te wonen, kijken vanaf een hoogte van 71 meter uit over de stad.

PlaatsDen Haag
OpdrachtgeverDUWO
Periode2017
Appartementen
Studentenhuisvesting
Utiliteitsbouw

Eén verdieping per week

Eind oktober 2017 is Plegt-Vos na een opstartfase begonnen met de bouw van de eerste verdiepingen. Iedere week komt er één verdieping bij. Het doel is om voor de kerstvakantie halverwege te zijn. De oplevering van de studententoren is gepland in de winter van 2018.

Plan Vijverhof

De woontoren met de 481 studentenwoningen van DUWO vormt samen met twee andere woongebouwen met circa 120 startersappartementen het plan Vijverhof in Den Haag. Het stuk grond waarop wordt gebouwd, werd onlangs door de gemeente overgedragen aan DUWO.

Het plan Vijverhof is één van de grotere projecten die de komende jaren door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep worden ontwikkeld in het voormalig industriegebied Laakhavens in Den Haag. Het gebied krijgt hiermee opnieuw een flinke kwaliteitsverbetering. Die begon al in de jaren 90 toen hier een transformatie naar werken, onderwijs en winkelen werd ingezet.

Met name door de komst van de Haagse Hogeschool ontstond behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting, waardoor wonen een belangrijke functie in de wijk kreeg.

Betaalbaar wonen op de campus

De studio's van 21 m2 hebben een eigen keuken en badkamer met douche en toilet. De woningen zijn goed betaalbaar voor studenten: de huur komt op circa 340 euro, inclusief de kosten van een uitgebreid servicepakket (elektra, water, verwarming, tv-signaal en snel internet) en met aftrek van huurtoeslag die aangevraagd kan worden vanaf 18 jaar.

De bewoners hebben beschikking over een gemeenschappelijke ruimte, een grote wasserette, een afgesloten fietsenstalling en drie liften. Met stadsverwarming en zonnepanelen op het dak is het complex voorbereid op de toekomst.

De bewoners wonen straks dicht bij het vuur: de toren staat op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College. Openbaar vervoer (station Hollands Spoor, tram en bus) en andere voorzieningen (bijvoorbeeld Grand Café Siezo in de achtertuin) zijn op een steenworp afstand.

Meer weten?
Kitty Gort
Locatiemanager