Dit aardbevingsbestendige nieuwbouwproject, op het terrein van het voormalige verpleeghuis Innersdijk in Beijum bestaat uit in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen. 24 van deze appartementen worden door Patrimonium verhuurd aan mensen met een verstandelijke beperking. De overige 24 seniorenwoningen worden door Patrimonium zelf verhuurd. Naast de gave uitstraling is het pand ook conform het passief bouwconcept gerealiseerd.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverPatrimonium
Periode2017
Omvang48 wooneenheden

In het nieuwe aardbevingsbestendige gebouw van Patrimonium zijn in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen gerealiseerd; 24 appartementen worden door Patrimonium verhuurd aan De Zijlen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast verhuurd Patrimonium 24 seniorenwoningen zelf. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, zitten het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Dit multifunctionele gebouw is qua energieverbruik passief. De schil heeft een zeer hoge isolatiewaarde, er is een bodemwarmtepomp toegepast en het dak ligt volledig vol met zonnepanelen. Het gebouw is op 2 cv ketels na geheel gasloos en zo ontworpen dat deze ketels in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen voor een andere oplossing.

Als gevelafwerking is minerale Ecoshapes aangebracht in een kleurrijk patroon. Dit geeft een bijzonder beeld aan het gehele gebouw. Vergeleken met conventionele materialen zijn deze shapes ook nog eens aanzienlijk minder milieubelastend.

Meer weten?
Simon Jonkers
Bedrijfsleider
+31620615735