De 131 gerenoveerde woningen hebben een labelsprong van D naar A gemaakt, met mogelijkheid tot A+ (wel of geen zonnepanelen). De woningen hebben aanpassingen gekregen voor de belangrijkste energievoorziening, maar blijven voor de pieken rekenen op de bestaande cv-ketel. Die hybride oplossing voldeed aan de doelstellingen, bleek praktisch uitvoerbaar en viel in de smaak bij bewoners.

PlaatsMaarssen
OpdrachtgeverPortaal
Periode2017 - 2018
OmvangRenovatie 131 woningen

Uitstraling

De gerenoveerde woningen waren constructief goed maar voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Denk aan isolatie, energieverbruik, vochtproblemen en uitstraling. Daar was ruimte voor betering. Een woning die comfortabel aanvoelt, energiezuinig is en een frisse eigentijdse uitstraling heeft. De woningen hebben een moderne uitstraling gekregen. Daarbij zijn verbeteringen aangebracht in isolatie en installaties.

Zonnepanelen

Om het elektriciteitsverbruik, vanwege het gebruik van een hybride warmtepomp, terug te dringen, konden de bewoners kiezen voor vier zonnepanelen op het dak van de woning. Uiteraard zijn deze geheel voorzien van hoogwaardige omvormers die een aansluiting hebben op de energievoorziening van de woning.

Ventilatie

Het afzuigventilatiesysteem is vervangen door een zuinig ECO afzuigsysteem. Ook zijn de afzuigrozetten vervangen door nieuwe kunststof rozetten. Het nieuwe systeem wordt bediend met een draadloze standenschakelaar.

Zó leuk kan renoveren zijn!

Dat een renovatie ook heel léuk kan zijn, weet Wilma uit eigen ervaring. Vorige zomer kreeg haar woning in Maarssen een grote opfrisbeurt en dat werd een vrolijke bedoeling. Wilma is superblij dat haar woning is gerenoveerd en blikt tevreden terug.

Afbeelding
Meer weten?
Alco Smorenburg
Commercieel Manager
+31613603363