Gelegen aan de Bloemstraat op een steenworp afstand van de binnenstad heeft Plegt-Vos een nieuwbouwproject gerealiseerd voor jongeren. Uniek aan dit project is dat er slim en creatief met de beperkte ruimte om is gegaan. De 15 woonstudio's zijn binnen 80 dagen opgeleverd.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverNijestee
Periode2017
Omvang15 woonstudio's

Bouwen op een postzegel

Door heel slim en creatief met de beperkte ruimte om te gaan (zie luchtfoto), heeft Plegt-Vos 15 studio’s binnen 80 dagen weten te realiseren. Ook de straat (te zien op de foto's) is tijdens en na het project onder handen genomen. 

Studio's

In dit complex hebben jongeren de beschikking over een zelfstandige studio met luxe keuken en afwerkingsniveau. De studio's hebben een oppervlakte van ongeveer 21 m2. De overige faciliteiten (toilet en douche) dienen gedeeld te worden met drie andere medebewoners. Deze studio ligt op loopafstand van het centrum van Groningen en ook het Zernike-park is goed bereikbaar.

Jongeren

Jongeren kunnen eenvoudig hun fiets stallen in de inpandige berging en bij mooi weer kunnen ze gebruik maken van een gezamenlijk dakterras met uitzicht over de binnenstad. Het concept van de Bloemstraat sluit exact aan bij de wensen van de gemeente Groningen en de jongeren als doelgroep.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418