Campus Plaza is gelegen op de campus van Wageningen UR aan de Bornsesteeg, de fietsroute tussen de stad en de onderwijsgebouwen van de universiteit. Het complex bestaat uit 440 studentenstudio's.

PlaatsWageningen
OpdrachtgeverDUWO
Periode2016
Omvang440 studentenstudio's

Mooie samenwerking met een mooi resultaat

Campus Plaza is een groen en duurzaam complex van 440 studentenstudio’s met 1.300 m² winkel-en horeca voorzieningen en 1.000 m² kinderdagverblijf op de Campus van Wageningen University & Research. Initiatiefnemers voor Campus Plaza zijn Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV uit Arnhem. De verhuur van de studentenwoningen is in handen van studentenhuisvester DUWO.

Levendige campus

Met de realisatie van Campus Plaza is een belangrijke fase van de campusontwikkeling voltooid. In deze fase zijn bedrijvigheid en levendigheid bij elkaar gekomen. Hier wonen de eerste studenten op de campus. Er is volop levendigheid in het commerciële gebied. Op het plein is ruimte voor evenementen en gezamenlijke initiatieven van studenten en ondernemers. Het groene en glooiende binnenterrein is ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners met ruimte voor ontspanning en voor ‘proeftuinen’ waar eigen 'groene' experimenten kunnen worden uitgevoerd. Bewoners kunnen ook gezellig BBQen.

Duurzaam wonen

De gerealiseerde studio's hebben een woonoppervlakte van 18, 21 en 24 m² en een eigen keuken, wc en douche. Het complex bestaat uit 3 gebouwen met allerlei voorzieningen zoals een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, een wasserette en fietsenstallingen. Bij het complex is ruime parkeergelegenheid. Bij de plannen voor Campus Plaza speelde duurzaamheid een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 was het uitgangspunt. De energiebehoefte is met name voorzien door 3.000 zonnepanelen op de daken van het complex.

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442