​De Ravel van 10 verdiepingen is een voormalig kantoorpand van de Gemeente Utrecht. Het gebouw stond al enige tijd leeg in verband met de verhuizing van de gemeentelijke diensten naar het nieuwe stadskantoor bij het Centraal Station. Middels een aanbesteding van de gemeente Utrecht is gevraagd met een plan te komen voor tijdelijke huisvesting van ca. 180 studenten.

PlaatsUtrecht
OpdrachtgeverSocius
Periode2015
OmvangTransformatie 180 studentenwoningen

Woongroepen per verdieping

Plegt-Vos heeft in combinatie met Socius de uitvraag gewonnen. In dit pand zijn inmiddels 180 kamers voor jongeren gerealiseerd, in drie typen van 19, 22 en 27 m2. Elke verdieping vormt een woongroep. Elke woongroep bestaat uit 20 kamers, waarbij bewoners alle gezamenlijke voorzieningen delen, zoals de badkamer met 4 douches en een grote woonkeuken (minstens 44 m2) met ruime kookgelegenheid.

Algemene voorzieningen

Op de begane grond is een restaurant, café, ruimte voor activiteiten en werkplekken voor creatieve ondernemers aanwezig. In de kelder is een grote fietsenstalling gebouwd. Bijzonder aan dit project is dat het gebouw een belangrijke plaats inneemt in de buurt door het restaurant en de gemeenschappelijke tuinen.

Participatie tijdens de verbouwing

De nieuwe bewoners hebben meegeholpen met de verbouwing. Zij konden 10% huurkorting verdienen met 48 uur meeklussen (natuurlijk onder professionele begeleiding). Dit maakte het project en het eindresultaat extra bijzonder.

Meer weten?
Floris Wijnberg
Bedrijfsleider
+31610455082