Medio november 2017 zijn wij gestart met het renoveren van een jaren 70-rijwoning aan de Looydijk in De Bilt. In korte tijd is de gehele buitenkant van de woning, zowel de gevels als het dak en de bestaande installaties aangepakt. Het resultaat is een vrijwel nieuwe, comfortabele en gezonde woning die zijn eigen energie opwekt. De woning is in 2018 verkozen tot het ‘’Duurzaamste Huis van Nederland’’!

PlaatsDe Bilt
OpdrachtgeverFamilie Pierik
Periode2017
OmvangVerduurzaming jaren 70 rijwoning

Verkiezing "Duurzaamste Huis van Nederland" 

De verkiezing van het "Duurzaamste Huis van Nederland" is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en is georganiseerd om zo woningeigenaren de verdiende waardering te geven voor hun duurzame prestaties. Deze woning is toonaangevend als het gaat om het verduurzamen van woningen. 

Lees meer over de verkiezing en het juryrapport.

Lees meer over de beleving van de bewoner.

Jaren 70 woning

In de jaren 70 was er bij de bouw van de woningen nog geen sprake van isolering, een stukje piepschuim tussen de muren moest zorgen voor het nodige warmtebehoud. Veel jaren 70-woningen hebben ook last van vochtplekken en tochtstromen, waardoor het voor de bewoners niet altijd de meest comfortabele woningen zijn om in te wonen. 

Nul op de Meter: Boost®

Bij een Nul op de Meter renovatie wordt de woning optimaal geïsoleerd en krijgt het een nieuw ventilatiesysteem, voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De energie wordt zelf opgewekt door zonnepanelen, waardoor de energierekening tot vrijwel nul wordt teruggebracht en een gasaansluiting niet langer nodig is. Het unieke van deze renovatie is dat Plegt-Vos de woning groter maakte; 50% extra ruimte in de keuken en vergroting van het bruikbare deel op de zolder. De verschillende bouwdelen werden kant-en-klaar vanuit de fabriek van Plegt-Vos geleverd en direct gemonteerd. De bewoners konden tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen. 

Wil je graag meer weten over het verduurzamen van woningen? Bekijk dan: Nul op de Meter: Boost®

Meer weten?
Berri de Jonge
Innovatiemanager
+31620547356