Op donderdag 12 oktober 2017 is het officiele startsein gegeven voor de bouw van 74 woningen en 5 appartementen. Aan de rand van het historisch stadscentrum te Groningen worden deze aardschokbestendige woningen gebouwd op een parkeergarage die 10 jaar geleden opgeleverd is.

PlaatsGroningen
Periode2017
Omvang74 woningen en 5 appartementen

Tussen de Bloemsingel, Langestraat, Grutmolen en de Wallegang van het Ebbingekwartier in het centrum van Groningen komen verschillende types huizen en appartementen. Naar verwachting worden de woningen en appartementen rond het najaar van 2018 opgeleverd.

Naast Ebbingekwartier heeft Plegt-Vos ook het Student Hotel en Jakobijn gerealiseerd.  

Herontwikkeling

De herontwikkeling van een oorspronkelijk plan op het voormalig CiBoGa terrein is in volle gang. Een kleine 10 jaar geleden is het kelderdek gestort. Bij deze stort is rekening gehouden met het oorspronkelijke bouwplan en zijn er voor  de fundatiebalken van dit plan ruim 16.000 stekken in de kelder opgenomen. Door de herontwikkeling zijn deze stekken overbodig geworden en moesten ze verwijderd worden. 

De drie woonblokken van het Ebbingekwartier staan op de aardbevingsbestendige sliders op het bestaande kelderdek. De eerste fundatiebalken van het eerste blok zijn gestort en er wordt gewerkt aan de begane grondvloer. 

Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier is een bijzonder woongebied in Groningen. Het komt namelijk zelden voor dat er aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouwwoningen en appartementen worden gebouwd. Lees meer over: De locatiekenmerken van het Ebbingekwartier in Groningen.

Start project

Wethouder Roeland van der Schaaf heeft 12 oktober het officiële startsein gegeven voor de bouw van de zesde fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier aardbevingsbestendige appartementen en woningen. De wethouder Roeland is blij dat de bouw kan starten: ‘We hebben helaas te maken gehad met vertraging in de planning, maar gelukkig kan de schop nu de grond in.’