Wonen in het Ebbingekwartier betekent wonen in een prachtig plaatje. In de binnenstad van Groningen realiseerden wij namelijk 74 woningen en 5 appartementen aan het Ebbingekwartier.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverVan Wonen
Periode2017 - 2018
Omvang74 woningen en 5 appartementen

Ebbingekwartier

Tussen de Bloemsingel, Langestraat, Grutmolen en de Wallegang van het Ebbingekwartier in het centrum van Groningen hebben wij verschillende types huizen en appartementen gerealiseerd. Dit zorgt voor een prachtig plaatje maar ook een veilig plekje, want de woningen zijn aardschokbestendig. Wat voor ons een mooie uitdaging was? Het Ebbingekwartier is gerealiseerd op een bestaande parkeergarage. Ook het voormalige industriële karakter van het gebied waar ooit de gasfabriek stond, heeft met het ontwerp een knipoog gekregen.

Een bijzonder woongebied

Het Ebbingekwartier is een bijzonder woongebied in Groningen. Het komt namelijk zelden voor dat aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouwwoningen en appartementen worden gerealiseerd. Je woont hier echt in de binnenstad van Groningen, maar dan wel in een vriendelijke, autoluwe omgeving. In de directe omgeving zijn verschillende gezellige winkels aanwezig waar de bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen halen. En uiteraard zijn de horecagelegenheden ook op een loopafstand.

Bouwen op een bestaande parkeergarage

De herontwikkeling van het oorspronkelijk plan op het voormalig CiBoGa terrein is gereed. Een kleine 10 jaar geleden is het kelderdek gestort. Bij deze stort is rekening gehouden met het oorspronkelijke bouwplan en zijn er voor de fundatiebalken van dit plan ruim 16.000 stekken in de kelder opgenomen. Door de herontwikkeling zijn deze stekken overbodig geworden en moesten ze verwijderd worden. De drie woonblokken van het Ebbingekwartier staan op de aardbevingsbestendige sliders op het bestaande kelderdek.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418