Fase 2 van het nieuwbouwproject De Oostergast bestaat in totaal uit 147 woningen aan de Agenastraat, De Boteinstraat, Het Noorderlicht, Propusstraat, Ranastraat en de Anserstraat. Het project bestaat uit rij- en twee-onder-een-kap woningen.

PlaatsZuidhorn
Periode2011 - heden
Omvang147 woningen

Dit project kenmerkt zich aan het levendig en afwisselende straatbeeld met woningtypes zoals Serpens, Scorpius, Taurus, Sagittarius, Libra en Gemini. De woningen zijn zeer compleet en hoogwaardig afgewerkt. 

Agenastraat

In december 2011 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van fase 2A, bestaand uit in totaal 18 rij- en twee-onder-een-kap woningen. De Agenastraat heeft een opvallend breed profiel. Aan één kant van de straat ligt een waterpartij die zorgt voor extra karakter. De kavels zijn diep, dus je kunt genieten van heerlijk veel ruimte rond je woning.

De Boteinstraat

In december 2013 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van engergiezuinige rijwoningen met een EPC van 0,00. De woningen voldoen nu al aan de verwachte regelgeving vanaf 2020. Een dik pakket aan duurzaamheidsmaatregelen zorgt hiervoor: driedubbele beglazing, verbeterde kierdichting, een gebruiksvriendelijk ventilatiesysteem en vloerverwarming.

Door zonnepanelen wekt de woning zelf haar elektra op. Samen met de isolerende maatregelen hebben de bewoners hierdoor een optimaal comfort en extreem lage energielasten. In juni 2014 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van 7 woningen, bestaande uit 1 vrijstaande woning en 6 twee-onder-een-kap woningen. De woningen hebben een bad en een slaapkamer op de begane grond. 

In oktober 2017 is Plegt-Vos gestart met de uitbreiding aan de Boteinstraat. De uitbreiding betreft 6 woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond. 
Zie hier het animatiefilmpje van de totaal 28 woningen aan de Botein- en Anserstraat.

Het Noorderlicht

In april 2015 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van fase 1 van Het Noorderlicht. Het project betreft 30 woningen, waarvan 8 rijwoningen en 22 twee-onder-een-kap woningen.

In oktober 2015 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van fase 2 van Het Noorderlicht. Het project betreft 30 woningen, waarvan 4 rijwoningen en 26 twee-onder-een-kap woningen. 

Lees hier meer over Het Noorderlicht. 

Propusstraat

In oktober 2016 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van fase 2B. Het nieuwbouwproject aan de Propusstraat in de Oostergast omvat in totaal 26 woningen, 18 twee-onder-een-kap woningen in vier verschillende types, 4 woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond en 4 rijwoningen. Alle woningen hebben een eigen unieke uitstraling. 

Op dinsdag 5 september heeft wethouder Fred Stol eerste steen gelegd voor de bouw van 26 nieuwe woningen in Zuidhorn. 

Lees hier meer over het artikel.

Ranastraat

In juni 2017 is Plegt-Vos gestart met de verkoop van het vervolg van fase 2B. Dit project betreft 10 energiezuinige woningen, waarvan 8 woningen met een EPC van 0,00 en twee NOM woningen.  

Anserstraat

De nieuwbouw aan de Anserstaat omvat in totaal 22 woningen, met twee-onder-een-kap woningen en rijwoningen. Het aanbod is gevarieerd en sluit mooi aan bij de al opgeleverde woningen uit eerdere fasen, inclusief het levendige en afwisselende straatbeeld.

Oostergast Zuidhorn

Lees hier meer over het totale project De Oostergast in Zuidhorn.