Fase 2 van het nieuwbouwproject De Oostergast bestaat in totaal uit 147 woningen aan de Agenastraat, De Boteinstraat, Het Noorderlicht, Propusstraat, Ranastraat en de Anserstraat. Het project bestaat uit rij- en twee-onder-een-kap woningen.

PlaatsZuidhorn
Periode2011 - heden
Omvang147 woningen

Oostergast

Nieuwbouw in Groningen begint in de Oostergast. Wonen in Oostergast betekent de rust en ruimte van een dorp, met de voordelen van de stad dichtbij. Het groen omringt de wijk. Ook bevindt zicht in de wijk een natuureiland, een park waar kinderen kunnen spelen.

Lees hier meer over het totale project De Oostergast in Zuidhorn. 

Alle voorzieningen dichtbij

Bewoners kunnen via groene wandel- en fietsroute naar het centrum van Zuidhorn waar zich grote winkelketens bevinden. Het station is op loopafstand en met de trein ben je in 9 minuten in hartje Groningen. Met de auto ben je in 9 minuten in hartje Groningen. Oostergast beschikt over een eigen basisschool voor de kinderen uit de buurt. Onder één dak bevinden zich twee scholen en een kinderopvang. 

Agenastraat

Het nieuwbouwproject aan de Agenastraat omvat in totaal 18 rij- en twee-onder-één-kapwoningen. De Agenastraat heeft een opvallend breed profiel. Aan één kant van de straat ligt een waterpartij die zorgt voor extra karakter. De kavels zijn diep, bewoners kunnen hier volop genieten van de vele ruimte rondom hun woning. 

De Anserstraat en Boteinstraat

Het nieuwbouwproject aan de Anserstraat en de Boteinstraat omvat in totaal 28 luxe woningen in een grote diversiteit. De woningen bestaan uit verschillende type woningen, waaronder: Aquila, Scorpius, Taurus, Libra, Cassini, Gemini. Voor bijna elke situatie is er een fijne woning aan de Anserstraat of Boteinstraat. 

Zie hier het animatiefilmpje van de totaal 28 woningen aan de Botein- en Anserstraat.

Het Noorderlicht

Het nieuwbouwproject aan het Noorderlicht fase 1 omvat in totaal 30 woningen, waarvan 8 rijwoningen en 22 twee-onder-één-kapwoningen. Fase 2 omvat 30 woningen, waarvan 4 rijwoningen en 26 twee-onder-één-kapwoningen.

Lees hier meer over Het Noorderlicht. 

Propusstraat

Het nieuwbouwproject aan de Propusstraat omvat in totaal 26 woningen. De woningen bestaan uit verschillende type woningen, waaronder: Scorpius, Taurus, Sagittarius, Serpens, Libra en Gemini. Alle woningen hebben een andere uitstraling en bieden verschillende mogelijkheden voor bewoners

Lees hier meer over het artikel.

Ranastraat

Het nieuwbouwproject aan de Ranastraat omvat 10 extra duurzame, energiezuinige woningen. Waarvan 4 rijwoningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen. De woningen bestaan uit verschillende type woningen, waaronder: Serpens, Sagittarius, Taurus en Libra.