In Leiden hebben we op een prachtige plek aan het Rapenburg en de Groenhazengracht een monumentaal schoolgebouw getransformeerd naar 16 unieke stadsappartementen.

PlaatsLeiden
OpdrachtgeverKeystone Vastgoed B.V.
Periode2018
OmvangTransformatie 16 appartementen

Hartje Leiden

De huishoudschool ligt aan de Groenhazengracht in de Academiebuurt, het Westelijke deel van het centrum van Leiden, een zeer geliefde woonwijk. Met al het moois dat Leiden te bieden heeft op loopafstand: een prachtig historisch centrum, een ruim winkelaanbod en goede culturele voorzieningen.

Monumentaal schoolgebouw

De Huishoudschool bestaat uit twee gebouwen: Rapenburg 23, een historische pand uit het midden van de achttiende eeuw dat rijksmonument is en de uitbreiding aan de Groenhazengracht, een gemeentelijk monument. De school is gebouwd als Huishoud- en Industrieschool, met als doel om de beschaving van de vrouwen uit de arbeidende klasse te bevorderen.

Unieke appartementen

De appartementen in de Huishoudschool zijn eigen en uniek, van gelijkvloerse appartementen tot maisonnettes. De ruimtelijke kwaliteit is groot: de riante verdiepingshoogte en het overvloedige daglicht zorgen voor een unieke leefruimte. De gezamenlijke binnentuin is weer in ere hersteld: een mooie luwe groene plek.

Specifieke woonwensen hebben we meegenomen tijdens de restauratie, de woning zijn naar eigen smaak aangepast. Ook in de indeling van de appartementen was, binnen de restricties van het Rijksmonument, het een en ander mogelijk.

Meer weten?
Floris Wijnberg
Bedrijfsleider
+31610455082