In het eerste kwartaal van 2019 hebben wij 16 Nul op de Meter woningen gerenoveerd aan de Iepenlaan en Elzenlaan in Winschoten. Deze woningen zijn voorzien van een nieuwe gevel, een nieuw dak, een warmtepomp, Climarad radiator en zonnepanelen. Door een nieuwe schil is de energiebehoefte van de woning teruggebracht. Verder wordt de energie die nodig is, door de woning zelf opgewekt. Hierdoor hebben de woningen geen gas meer nodig.

PlaatsWinschoten
OpdrachtgeverAcantus
Periode2019
OmvangVerduurzaming 16 woningen

Jaren 60 woning

De woningen zijn gebouwd in 1962. In die jaren was er bij de bouw van de woningen nog geen sprake van isolatie. Veel jaren 60-woningen hebben dan ook last van vochtplekken en tochtstromen, waardoor het voor de bewoners niet altijd de meest comfortabele woningen zijn om in te wonen.

Nul op de Meter

Bij een Nul op de Meter renovatie wordt de woning optimaal geïsoleerd en krijgt het een nieuw ventilatiesysteem, voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. De energie wordt zelf opgewekt door zonnepanelen, waardoor de energierekening tot vrijwel nul wordt teruggebracht en een gasaansluiting niet langer nodig is. 

De uitvoering

Door de ingreep zijn de woningen comfortabeler gemaakt om in te wonen en eenvoudiger te reguleren. De buitenafwerking werd in samenspraak met de Gemeente afgestemd om de woningen mooi in de omliggende wijk in te passen. De verschillende bouwdelen werden kant-en-klaar vanuit de fabriek van Plegt-Vos geleverd en direct gemonteerd. De bewoners konden tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen. De woningen zijn één voor één gerenoveerd, waardoor de overlast per woning zo kort mogelijk is gemaakt.

Meer woonplezier

Niet alleen van de buitenkant is het resultaat prachtig! De huurders van Acantus ervaren in de woning veel meer comfort. Daarnaast kunnen ze flink besparen op hun woonlasten door de opbrengt van de zonnepanelen en doordat het huis veel energiezuiniger is.

Meer weten?
Alco Smorenburg
Commercieel Manager
+31613603363