In Haaksbergen realiseerden wij voor Domijn 17 (gewilde) rijwoningen. Op 13 maart 2014 was de loting voor de nieuwbouwwoningen aan de Julianastraat in Haaksbergen. Maarliefst 125 kandidaten meldden zich aan, waarvan ruim 50 kandidaten uit de gemeente Haaksbergen.

PlaatsHaaksbergen
OpdrachtgeverDomijn
Periode2014
Omvang17 rijwoningen

Conceptueel en oog voor duurzaam

De 17 rijwoningen zijn verdeeld over twee blokken. De conceptuele nieuwbouwwoningen die vallen onder het Huisvanu concept zijn energiezuinig en hebben energielabel A++. Dit was destijds het hoogst haalbare label. De woningen zijn optimaal geïsoleerd, waardoor er in de winter minder gestookt hoeft te worden. En dat merken bewoners in de portemonnee. 

MiVa, alles op de begane grond

Naast 16 sociale huurwoningen is er ook één mindervalide (MiVa) woning gebouwd, deze biedt de bewoners naast een hoog/laag keuken ook een extra slaapkamer en badkamer op de benedenverdieping. De nieuwe woningen zijn een mooie aanvulling op de gerenoveerde huurwoningen aan de Julianastraat. Met de bouw van deze woningen is de straat weer compleet.

Keuzemogelijkheid voor huurders

Domijn vindt het belangrijk dat de nieuwe huurders zich echt thuis voelen in hun woning. De nieuwe bewoners mochten daarom zelf de kleur van de keuken en het tegelwerk uitzoeken. Ook konden zij kiezen voor uitbreiding van de keuken. De meeste bewoners maakten hier gebruik van.

Tijdens de werkzaamheden

Tijdens de bouw is rekening gehouden met het beperken van overlast voor de buurt en de veiligheid voor de bewoners. Voor voetgangers is de stoep afgezet om te voorkomen dat zij bij de ingang van het bouwterrein overstaken. Er was tijdelijk een andere looproute. Bewoners konden met al hun vragen  terecht bij de uitvoerder van Plegt-Vos. Omwonenden en nieuwe bewoners werden op de hoogte gehouden van de voortgang door een nieuwsbrief.

Direct woonplezier zonder opleverpunten

Op donderdag 18 september 2014 ontvingen de eerste bewoners van de Julianastraat in Haaksbergen de sleutel van hun nieuwe woning uit handen van woningcorporatie Domijn. De woningen zijn opgeleverd met maar liefst 0 opleverpunten! Plegt-Vos heeft voor één maand na oplevering een kluscontainer beschikbaar gesteld. De nieuwe bewoners konden aan de hand van een knip/klus-kaart gereedschap lenen en kleine klusmaterialen kopen in deze kluscontainer. Tevens konden ze gratis advies inwinnen bij onze vakman.

Meer weten?
Jauke Klein
Commercieel Directeur
+31657959085