Aan de Hooglandseweg-Noord te Amersfoort zijn wij in december 2017 gestart met het transformeren van het kantoorpand van woonstichting Portaal tot een appartementencomplex. In totaal voorziet het complex in 22 sociale-huurappartementen.

PlaatsAmersfoort
OpdrachtgeverWoonstichting Portaal
Periode2017
OmvangTransformatie 22 huurappartementen

Aan de rand van de binnenstad in Amersfoort hebben wij het kantoorpand van Portaal getransformeerd naar een prachtig appartementencomplex. In de appartementen wonen cliënten van Humanitas DMH. Het zijn mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen o.a. ondersteuning bij wonen, dagbesteding en vrijetijdsinvulling.

Circulaire transformatie

Het ontwerp is van agNOVA architecten. Tijdens de transformatie hebben we zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Deze ‘circulaire transformatie’ gaat verspilling van bruikbaar materiaal tegen, hierdoor dragen we bij aan een beter en gezonder milieu.

Meer huurwoningen

Amersfoort kent momenteel een groot tekort aan sociale huurwoningen. Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren uit te breiden, ook met deze transformatie. 

De Amersfoortse wethouder van Wonen, Fleur Imming, is verheugd met de ontwikkeling. “Nu de corporaties Portaal en de Alliantie ‘samenwonen’ in één kantoorpand, biedt de voormalige kantoorlocatie van Portaal een prachtige plek om te wonen. Ik ben blij dat hiermee woningen beschikbaar komen voor mensen die via Humanitas DMH heel hard een woning nodig hebben. Dit initiatief sluit goed aan bij alle inzet die in Amersfoort wordt gepleegd om voor verschillende groepen woningzoekenden betaalbare woningen te realiseren.”

Meer weten?
Dennis Boot
Projectmanager
+31652081470