Plegt-Vos realiseerde 217 jongerenwoningen aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost. De bouw verliep razendsnel. In slechts vier weken tijd waren alle modulaire woningen geplaatst.

PlaatsAmsterdam
OpdrachtgeverHaerzathe Investments
Periode2016
Omvang217 modulaire jongerenwoningen

Bekijk hier de beelden van de realisatie in vier weken

Met de realisatie van deze 217 jongerenwoningen wordt voorzien in het nijpende tekort aan zelfstandige en betaalbare jongerenwoningen in Amsterdam. In de doelgroep van werkende jongeren tussen 18 en 23 jaar kan het gaan om Amsterdamse jongeren die bij hun ouders wonen en een stap willen maken richting zelfstandigheid, maar ook om young professionals die afkomstig zijn uit Amsterdam of andere steden en in hun eerste baan starten op de arbeidsmarkt.

De bestedingskracht van deze doelgroep is (nog) relatief laag. Door het toepassen van modulaire bouw worden ontwikkelkosten uitgespaard en blijven de jongerenwoningen betaalbaar, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.

De Klieverink bestaat uit 217 zelfstandige woningen met een eigen voordeur. Hierdoor heeft men aanspraak op huursubsidie. Via de hoge entree komt men in het appartementencomplex en heeft men een directe doorkijk naar de gemeenschappelijke binnentuin.

De woningen zijn gloednieuw en kwalitatief afgewerkt. Via de eigen voordeur komt men in de keuken, die grenst aan de open woon- slaapkamer. Ook heeft men een volledige eigen badkamer. De woning is voorzien van alle belangrijke aansluitingen zoals internet, telefonie en televisie. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 m² en 30 m². Verder heeft het complex twee inpandige fietsenstallingen en hebben de bewoners  de beschikking over een eigen parkeerplaats.

Het appartementencomplex De Klieverink heeft in de directe nabijheid alle nodige voorzieningen. Zo ligt bijvoorbeeld het winkelcentrum De Kameleon op loopafstand. Verder zijn er sport- en recreatievelden aan de overkant van de dreef. En in de ‘achtertuin’ van het complex ligt het Gaasperpark. Ook het nodige entertainment is direct om de hoek. Op slechts 1.500 meter liggen de Amsterdam ArenA, de Ziggo Dome, de Heineken Music Hall en bioscoop Pathé Arena.

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442