In Amsterdam Zuidoost realiseerden wij 217 jongerenwoningen aan de Karspeldreef. De bouw van de modulaire woningen verliep razendsnel. In slechts vier weken tijd plaatsten wij alle woningen.

PlaatsAmsterdam
OpdrachtgeverHaerzathe Investments
Periode2016
Omvang217 modulaire jongerenwoningen

217 keer woonklaar in 4 weken

Klieverink bestaat uit 217 zelfstandige woningen met een eigen voordeur. Hierdoor hebben bewoners aanspraak op huursubsidie. Via de hoge entree komen bewoners in het appartementencomplex en hebben zij een directe doorkijk naar de gemeenschappelijke binnentuin. De woningen zijn gloednieuw en kwalitatief afgewerkt. Via de eigen voordeur komt je in de keuken, die grenst aan de open woon- slaapkamer. Er is ook een volledige eigen badkamer. De woning is voorzien van alle belangrijke aansluitingen zoals internet, telefonie en televisie. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 m² en 30 m². Verder heeft het complex twee inpandige fietsenstallingen en hebben de bewoners de beschikking over een eigen parkeerplaats. De razendsnelle realisatie hebben wij in beeld gebracht. Bekijk hier de beelden van de realisatie in vier weken.

Jongerendoelgroep

Met de realisatie van deze 217 jongerenwoningen is voorzien in het nijpende tekort aan zelfstandige en betaalbare jongerenwoningen in Amsterdam. In de doelgroep van werkende jongeren tussen 18 en 23 jaar kan het gaan om Amsterdamse jongeren die bij hun ouders wonen en een stap willen maken richting zelfstandigheid. Ook young professionals die afkomstig zijn uit Amsterdam of andere steden en in hun eerste baan starten op de arbeidsmarkt horen bij de doelgroep. De bestedingskracht van deze doelgroep is (nog) relatief laag. Door het toepassen van modulaire bouw worden ontwikkelkosten uitgespaard en blijven de jongerenwoningen betaalbaar, zonder dat er wordt ingeboet op kwaliteit.

Alles dichtbij

Het appartementencomplex De Klieverink heeft in de directe nabijheid alle nodige voorzieningen. Zo ligt bijvoorbeeld het winkelcentrum De Kameleon op loopafstand. Verder zijn er sport- en recreatievelden aan de overkant van de dreef. En in de ‘achtertuin’ van het complex ligt het Gaasperpark. Ook het nodige entertainment is direct om de hoek. Op slechts 1.500 meter liggen de Amsterdam Arena, de Ziggo Dome, de Heineken Music Hall en bioscoop Pathé Arena.

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442