Plegt-Vos heeft langs de A10 aan de Hilversumstraat in Amsterdam binnen 6 maanden 7 verdiepingen van een bestaand kantoorpand getransformeerd naar in totaal 70 woonstudio's voor het Leger des Heils.

PlaatsHilversum
OpdrachtgeverAPF International
Periode2016/2017
OmvangTransformatie 70 woonstudio's

Eerste opstap naar een normale woning

De woonstudio’s zijn bedoeld voor cliënten van het Leger des Heils die via deze woonstudio’s kunnen laten zien dat ze klaar zijn voor een reguliere huurwoning zonder 24-uurs toezicht. Ook zijn er een aantal verdiepingen gereserveerd voor de opvang van vluchtelingen.

Geluidsisolatie en ventilatie in één

Om de geluidsoverlast te verminderen heeft elke woonstudio een zogenaamde Amsterdamse ventilatiebox gekregen. Hierbij is in een bestaande kozijnopening een box naar binnen gemaakt met daarin een draaikiepraam voor de ventilatie.

De box is bewust naar binnen geplaatst en voorzien van een geluidsabsorberend materiaal. Hierdoor wordt het geluid van de A10 gedempt, zelfs het raam open staat. De overige ramen zijn vastgezet en kunnen/mogen niet meer worden geopend. 

Prefab badkamers en nieuwe vluchtroutes

Elke woonstudio is voorzien van een prefab badkamer van leverancier S-Pod. Deze badkamers komen plug & play uit de fabriek in Frankrijk en zijn in de woonstudio's geplaatst. Aan de binnenzijde van het gebouw heeft Plegt-Vos buitenruimtes gerealiseerd als onderdeel van de nieuw gerealiseerde vluchtroutes. De bewoners mogen niet meer vluchten via de begane grond. Daarom heeft Plegt-Vos op de eerste verdieping een nieuwe deur in de bestaande aluminium vliesgevel geplaatst en een nieuwe stalen vluchttrap aangebracht.