De totale nieuwbouw van Domijn aan de Lelie- en Irisstraat bestaat uit 40 sociale huurwoningen: 32 eengezinswoningen en 8 doelgroeponafhankelijke woningen. Deze acht woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn geschikt voor jong en oud. Wat dit hele project bijzonder maakt, is dat wij als Plegt-Vos niet alleen de woningen hebben gebouwd. Wij hebben ook het onderhoud voor de komende 25 jaar verzorgd.

PlaatsLosser
OpdrachtgeverDomijn
Periode2016 - 2019
Omvang40 woningen

Open en groen

De woningen zijn gebouwd in drie fasen, met 19 woningen in fase 1, 16 woningen in fase 2 en 5 woningen in fase 3. De laatste fase is volledig ingericht met doelgroeponafhankelijke woningen. Doordat er minder woningen zijn teruggebouwd, heeft de wijk een meer open en groen karakter. Ook heeft de straat een groen hart waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar ontmoeten.

Landelijk en duurzaam ontwerp

Het ontwerp is gebaseerd op de vele landelijke woonboerderijen die Losser heeft. Het twee kleuren siermetselwerk en de geknikte kap met overstek geven de woningen een landelijke uitstraling. Alle woningen hebben vloerverwarming en zijn optimaal geïsoleerd. Op de bergingen zijn zonnepanelen geplaatst. Deze maatregelen zorgen voor lagere energielasten, en dat is gunstig voor de portemonnee van de huurder. De tuinen van de woningen zijn afgezet met een lage gemetselde tuinmuur en deels voorzien van hekwerk met beplantingen voor een extra groen gevoel.

Eengezinswoningen 

De 32 eengezinswoningen kennen drie varianten. Een woning met een gesloten eetkeuken, keuken aan voorgevel of keuken aan de zijmuur. Bewoners kiezen kosteloos hun eigen indeling. Daarnaast krijgen alle woningen drie slaapkamers en een badkamer met toilet en douche op de eerste verdieping en een vaste trap naar de zolder. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin.

Doelgroeponafhankelijke woningen

De 8 doelgroeponafhankelijke woningen zijn zo gebouwd dat bewoners er hun hele leven in kunnen blijven wonen. Ook als hun levensomstandigheden veranderen door ouderdom, ziekte of een handicap. Deze woningen hebben naast een keuken en woonkamer, een badkamer met toilet, slaapkamer en extra toilet op de begane grond. De bewoners kiezen op de begane grond kosteloos hun eigen indeling. De eerste verdieping heeft twee slaapkamers en een ruim toilet.

Grote parkeerplaatsen maken wijk veilig 

In de wijk worden zijn aantal parkeerplaatsen aangelegd. Doordat de auto’s bij elkaar geparkeerd staan, is er minder rijdend verkeer in de straat. De wijk is daardoor verkeersveiliger en daarnaast is er meer ruimte in de straat ontstaan.

Meer weten?
Jauke Klein
Commercieel Directeur
+31657959085