Begin 2017 zijn wij gestart met de bouw van het appartementencomplex Meentwal te Nieuwegein. De 96 appartementen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update.

PlaatsNieuwegein
OpdrachtgeverLunee Vastgoed
Periode2017 - 2018
Omvang96 appartementen

Het ontwerp van Hans Been architecten is geïnspireerd op het wereldberoemde ‘Flatiron Building’ (het strijkijzergebouw) in New York.

Het appartementencomplex, nabij de oude zeepfabriek gelegen, combineert de sfeer van oud industrieel erfgoed met een hypermoderne woonomgeving voorzien van duurzame oplossingen zoals het gebruik van stadsverwarming en een groot aantal zonnepanelen op het dak.

Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw is de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar in de toegepaste mozaïeken van de scheepskraan en het fabrieksgebouw.

Video Meentwal

Artoer de Waal is Assistent Uitvoerder bij Plegt Vos. Samen met Hoofd Uitvoerder Wim Tijink leidt hij project Meentwal in Nieuwegein. Wat er zo bijzonder is aan Meental? Artoer en Wim nemen je mee naar de bouwlocatie. Check de video!

Meer weten?
Dennis Baas
Technisch Directeur
+31653448687