In hartje Groningen aan de Rode Weeshuisstraat en de Stalstraat bouwen we vanaf 2020 aan het appartementencomplex Mercado. Het complex heeft een versmarkt op de begane grond, met daarboven 41 luxe appartementen.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverMWPO, Beauvast
Periode2019 - heden
Omvang41 appartementen

Mercado in het mooiste stukje van Groningen

Mercado bouwen we in het centrum van Groningen. Mercado krijgt de binnenstad als achtertuin. Voor je het weet sta je op de Grote Markt. In het appartementencomplex bouwen we 41 luxe appartementen, waaronder vier specials en zes penthouses. Deze komen op de bovenste verdiepingen. De vier specials en zes penthouses variëren van 152m2  tot 210m2 met mooie dakterrassen, drie slaapkamers en twee badkamers. De bovenste verdiepingen hebben een prachtig uitzicht over de stad. Op de lagere verdiepingen is het genieten van de sfeer van het Stalplein of de Rode Weeshuisstraat en Stalstraat. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers met royale buitenruimtes en variëren van 64m2 tot 124m2. Extra bijzonder: bewoners kunnen de appartementen naar eigen wens laten ontwerpen, hoe gaaf is dat?!

Duurzaam en energiezuinig

De comfortabele appartementen zijn ruim, duurzaam en energiezuinig! De appartementen krijgen duurzame installaties voor warmte- en koudeopwekking. Naast energiezuinig is dit ook toekomstbestendig. Naast een elektrische warmtepomp, een duurzaam ventilatiesysteem en vloerverwarming, voorzien we het complex van goede thermische isolatie in vloeren, gevels en daken.

  • Voor het verwarmen van het appartementen en het tapwater installeren we een elektrische waterpomp. De warmtepompen halen de warmte uit de bodem of lucht en verwarmen daarmee het water van de centrale verwarming. In de zomer kunnen bewoners de warmtepomp gebruiken als koeling.
  • Ook krijgt elk appartement een duurzaam ventilatiesysteem. Deze zorgt dat de frisse buitenlucht eerst opwarmt voordat deze zich verspreidt in de ruimte van de appartementen. 'Natuurlijk' ventileren is ook mogelijk door de ramen te openen.
  • De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming. Deze manier van verwarmen voorkomt ongewenste stofcirculatie, wat fijn is voor mensen die allergisch zijn of bijvoorbeeld gevoelige luchtwegen hebben.
Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418