In hartje Groningen realiseren wij samen met MWPO het unieke horeca- en woonconcept: Merckt, aan de Grote Markt.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverMWPO
Periode2017 - 2020
Omvang18 appartementen en horeca

Bruisende stad

Op het drukste puntje van de stad, aan de Grote Markt, realiseerden wij samen met MWPO een unieke horeca- en woonplek, met uitzicht op de gezellige straatjes van Groningen. Op deze centrale ontmoetingsplek, waar men van heinde en ver samenkomt, combineert Merckt horeca met wonen in totale luxe. Merckt beschikt over 18 prachtige appartementen met buitenruimtes. Wie wil niet vanuit zijn woningen midden op de grote markt staan? En ook nog vanuit je woningen alle faciliteiten van de binnenstad om de hoek hebben?

Leven, wonen en genieten van Groningen

Merckt is een uniek horeca- en woonconcept. De zesde verdieping is voorzien van een prachtige rooftopbar. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Op de begane grond is de Food Merckt, een marktplein waar eten en drinken centraal staan. Hier kun je heerlijk genieten van hapjes en drankjes met een prachtige blik op de Grote Markt.

Voor de bewoners is het mogelijk om te ontsnappen aan het bruisende stadsleven. Groningen beschikt namelijk over meerdere stadsparken waar je kan genieten van de natuur, hier raak je het gevoel van het bruisende stadsleven totaal kwijt. 

Beelden: Powerhouse Company

Merckt Groningen - Kristiaan Capelle MWPO

De Grote Markt in Groningen is een prachtige plek, maar wel een lastige om op te bouwen. Hoe pak je dat nou aan? Dat vroeg Kristiaan Capelle van MWPO zich ook af. Kristiaan vertelt over de samenwerking met Plegt-Vos en hoe we samen de schouders zetten onder dit uitdagende project.

Achter de Rooilijn 16 oktober

In deze aflevering van Achter de Rooilijn vertelt Martijn Bloemhoff hoe het gebouw van Merckt de hoogte in gaat.

Achter de Rooilijn 18 september

In deze aflevering van Achter de Rooilijn vertelt Martijn Bloemhoff over de bouwplaats van Merckt.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418