Merckt van projectontwikkelaar Mensenborgh en is de publieks- én vakjury-winnaar geworden bij de verkiezing van het nieuwe hoekpand aan de Grote Markt in Groningen. Het ontwerp van Powerhouse Company, met onder andere een fraai dakterras, kreeg verreweg de meeste stemmen.

PlaatsGroningen
Periode2017-2018

Tijdens de publieksenquête brachten ruim 20.000 mensen hun stem uit op één van de drie gepresenteerde ontwerpen. Een ruime meerderheid van de stemmers (71%) koos voor Merckt. De jury prijst de rijkheid en detaillering van het gebouw. Ook op de aspecten duurzaamheid en energie scoorde Merckt hoog.

Merckt is een ontwerp van Powerhouse Company (www.powerhouse-company.com). Het plan voorziet in een ‘Food Merckt’ op de begane grond en 25 koopappartementen op de verdiepingen. Bovenop het pand is ruimte voor rooftop bar met een overdekt dakterras dat uitzicht biedt over de stad. Het plan is met medewerking van Plegt-Vos tot stand gekomen.

De stem van het publiek was goed voor 25 van de te verdelen 100 punten. De andere 75 punten werden door de vakjury toegekend op basis van de architectuur, het programma, de planning en bouwlogistiek en de duurzaamheid. Het ontwerp Groenn van Nesk werd tweede en kreeg van het publiek 5.000 stemmen. Het concept Oosterling van de combinatie PME/Vastgoud werd derde en kreeg 900 stemmen van het publiek.

Het Stadsbestuur neemt het advies van de vakjury en het publiek over. Op korte termijn zullen er nadere afspraken worden gemaakt met ontwikkelaar Mensenborgh over de realisatie van het pand.

Beelden: Powerhouse Company

Diepste punt

Van 24m boven de grond tot 10,5m eronder. Op 11 april was het zo ver, het diepste punt van de Merckt hebben we bereikt. Vanaf nu starten we aan de opbouw van dit fantastische project.

Afbeelding
Meer weten?
Jordan Lingsma
Manager Integrale Projecten
+31623923418