Al jarenlang werken wij samen met Wold & Waard aan haar ambitie. De ambitie om haar hele woningvoorraad de komende jaren energieneutraal te maken. Aan de G.P. Beukemalaan, Noorderdwarslaan en Noorderlaan in Grootegast hebben wij de 42 verouderde woningen vervangen door 35 Nul op de Meter woningen. Zo geven wij de ambitie van Wold & Waard verder vorm.

PlaatsGrootegast
OpdrachtgeverWoningcorporatie Wold & Waard
Periode2017 - 2018
Omvang35 woningen

Prettig wonen in Grootegast

Grootegast is een dorp met veel voorzieningen waar bewoners goed kunnen wonen. Ze kunnen voor de boodschappen terecht in het gezellige winkelcentrum en op vrijdag kunnen ze naar de weekmarkt. Er zijn diverse scholen, clubs en verenigingen. Naast Grootegast ligt een prachtig natuurgebied met vele wandelroutes.

Nul op de Meter woningen

Alle nieuwbouwwoningen zijn Nul op de Meter en dus op de toekomst voorbereid. De 35 NOM-woningen zijn zeer energiezuinig. De woningen beschikken onder andere over: een warmtepomp, warmte-terug-win unit, extra isolerend glas en hoge isolatiewaarden. Door middel van zonnepanelen wekken de woningen energie op. Deze NOM-woningen kunnen net zoveel energie opwekken als de woning en de huurder verbruikt.

Bouwen in verschillende fases

Het project is opgedeeld in 4 fases:

  • Fase 1: 8 woningen aan de Noorderlaan en Noorderdwarslaan.
  • Fase 2: 10 woningen aan de Noorderlaan.
  • Fase 3: 12 woningen aan de G.P. Beukemalaan.
  • Fase 4: 5 woningen aan de G.P. Beukemalaan. 

De eerste sleutel is overhandigd! Eind 2017 waren de woningen uit de eerste fase klaar en konden de eerste bewoners hun intrek nemen.

Afbeelding
Meer weten?
Chris Vugteveen
Projectmanager
+31630400090