Wonen in een Rijksmonument is wonen op niveau. In het monumentale Ooglijdersgasthuis ontstaan 55 appartementen en woningen. En dat zijn stuk voor stuk unieke pareltjes. In nauw overleg met de commissie voor Welstand en Monumenten zijn op unieke en creatieve wijze appartementen en woningen ingetekend.

PlaatsUtrecht
OpdrachtgeverDriestar BV
Periode2019 - heden
OmvangTransformatie 40 appartementen en 15 woningen

Wonen in een rijksmonument

Het ‘woonklaar’ maken van een rijksmonumentaal binnenstedelijk complex is niet makkelijk. Het zeker stellen van de monumentale waarde voor de toekomst is hét uitgangspunt. Daarnaast is hedendaags wooncomfort een belangrijke eis. Samen met de veiligheidseisen en toegankelijkheid was er een heerlijke, creatieve puzzel om de indeling van de appartementen vorm te geven. Met als resultaat een prachtige variëteit aan woningen, unieke indelingen en uiteraard prachtige (rijks)monumentale details in de woningen.

De appartementen

De appartementen zijn zeker niet standaard, maar zijn standaard wel bijzonder. Door de monumentale status van het pand en de unieke details, zijn de appartementen voorzien van bijzondere hoeken, extra verdiepingen, prachtige raampartijen en/of kapconstructies. Elk appartement beschikt over een eigen privé buitenruimte, een balkon of een dakterras in de kap. Het wonen in deze appartementen geeft een unieke sfeer, en biedt veel creativiteit bij het inrichten. Een aantal appartementen in dit uitzonderlijke woongebouw krijgt een prachtige en statige entree aan de Bleyenburgstraat.

De Stijlkamer

Een originele stijlkamer blijft in oude glorie bewaard en wordt geen onderdeel van één van de appartementen. Deze wordt onderdeel van de VVE, en is daarmee beschikbaar voor bijzondere evenementen, vergaderingen, bijeenkomsten en borrels die door en voor bewoners worden georganiseerd

Ruim 80 parkeerplaatsen

De luxe van wonen aan de prachtige F.C. Dondersstraat wordt voorzien van een bonus. Elke bewoner krijgt zijn eigen parkeerplaats in een afgesloten parkeergarage, met ruimte voor bezoekers. Deze luxe oplossing wordt gerealiseerd door onder de 11 nieuwe stadswoningen een parkeergarage aan te leggen. De ingang aan de Bleyenburgstraat geeft uiteindelijk toegang tot ruim 80 parkeerplaatsen. Hiermee biedt het Ooglijdersgasthuis alle bewoners en bezoekers een parkeerplaats op eigen terrein. 

Vlog transformatie Utrecht

Trainee Milou laat in deze projectvlog zien hoe wij het Ooglijdersgasthuis in Utrecht transformeren.

Meer weten?
Floris Wijnberg
Bedrijfsleider
+31610455082