Wie studeert in Groningen wil natuurlijk graag dicht bij de Grote Markt wonen. Dat kan straks in het studentencomplex aan de Oostersingel in Groningen. Het studentencomplex beschikt over maar liefst 275 zelfstandige studio’s.

PlaatsGroningen
Periode2016 - heden
Omvang275 zelfstandige studio's

Groningen de studentenstad

Groningen is een jonge stad, dit komt door het grote aantal studenten dat hier woont. In totaal studeren er in Groningen meer dan 50.000 studenten. Wonen in of dichtbij de binnenstad wordt daardoor steeds gewilder onder de studenten. Welke student wil nou niet in de binnenstad van Groningen wonen. De moderne zelfstandige studio’s bevinden zich op loopafstand van de binnenstad. De ligging is zeer gunstig voor de studenten, omdat ze zowel dichtbij het centrum zijn gelegen als andere faciliteiten, waaronder bijvoorbeeld: UMCG. Vanaf de Oostersingel zijn de studenten binnen een aantal minuten op de Grote Markt (dichtbij alle leuke kroegjes).

Van bouwvergunning naar studentenstudio

In 2016 ontvingen wij een bouwvergunning voor de realisatie van het studentencomplex aan de Oostersingel bestaande uit 275 zelfstandige studio’s. Een project dat wij realiseren in samenwerking met SKETS. Een binnenstedelijke ontwikkeling met stevige, uit baksteen opgetrokken, gebouwen die aardbevingsbestendig worden gebouwd. De woongebouwen worden aan elkaar gekoppeld middels een loopbrug op de 1e verdieping.

Hoe dat in zijn werk gaat

De grote hoeveelheid aan repertering maakt dat de doorlooptijd flink kan worden verkort, de grootste uitdaging daarbij is het logistieke proces. De minimale ruimte op de bouwplaats vergt nauwkeurige afstemming rondom de logistiek. Leveringen worden zoveel mogelijk direct op de eindbestemming geplaatst. Gaaf aan dit project? Elke dag storten wij een nieuwe wand, elke ochtend gaat de bekisting er af en elke middag storten we een volgende. Verderop in het traject gaan we weer iets anders gaafs zien, dan plaatsten we namelijk de badkamers die kant en klaar aankomen zodat ze direct op de juiste plek geschoven kunnen worden.