Wie studeert in Groningen wil natuurlijk graag dicht bij de Grote Markt wonen. Dat kan in het studentencomplex aan de Oostersingel in Groningen. Het studentencomplex beschikt over maar liefst 275 (verhuurde) zelfstandige studio’s.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverPlegt-Vos
Periode2016 - 2019
Omvang275 studentenstudio's

Groningen de studentenstad

Groningen is een jonge stad, dit komt door het grote aantal studenten dat hier woont. In totaal studeren er in Groningen meer dan 50.000 studenten. Wonen in of dichtbij de binnenstad wordt daardoor steeds gewilder onder de studenten. Welke student wil nou niet in de binnenstad van Groningen wonen. De moderne zelfstandige studio’s bevinden zich op loopafstand van de binnenstad. De ligging is zeer gunstig voor de studenten, omdat ze zowel dichtbij het centrum zijn gelegen als andere faciliteiten, waaronder bijvoorbeeld: UMCG. Vanaf de Oostersingel zijn de studenten binnen een aantal minuten op de Grote Markt (dichtbij alle leuke kroegjes).

Van bouwvergunning naar studentenstudio

In 2016 ontvingen wij een bouwvergunning voor de realisatie van het studentencomplex aan de Oostersingel bestaande uit 275 zelfstandige studio’s. Een project dat wij realiseerden in samenwerking met SKETS. Een binnenstedelijke ontwikkeling met stevige, uit baksteen opgetrokken, gebouwen die aardbevingsbestendig zijn gebouwd. De woongebouwen zijn aan elkaar gekoppeld met een loopbrug op de 1e verdieping.

Hoe dat in zijn werk ging

De grote hoeveelheid aan herhaling van soortgelijke handelingen in het bouwproces maakte dat de doorlooptijd flink werd verkort, de grootste uitdaging daarbij was het logistieke proces. De minimale ruimte op de bouwplaats vergde nauwkeurige afstemming rondom de logistiek. Leveringen werden zoveel mogelijk direct op de eindbestemming geplaatst. Gaaf aan dit project? Elke dag stortten wij een nieuwe wand, elke ochtend ging de bekisting er af en elke middag stortten we een volgende. Verderop in het traject zagen we weer iets anders gaafs. Het plaatsen van de badkamers die kant en klaar aankwamen. Zo konden we ze direct op de juiste plek schuiven.

Meer weten?
Henk-Jan Zwiggelaar
Commercieel Manager
+31655790456