In samenwerking met Mijande Wonen renoveren wij 135 woningen in Vroomshoop. De woningen zijn verspreid over diverse straten en zijn opgedeeld in 3 verschillende types. De werkzaamheden verschillen per type woning.

PlaatsVroomshoop
OpdrachtgeverMijande Wonen
Periode2018 - 2019
OmvangRenovatie 135 woningen

Woon-, werk- en leefplezier

Wij zijn niet alleen bezig met de renovatie van de woningen. Wij dragen daarnaast ook bij aan het woon-, werk- en leefplezier van de bewoners. De bewoners staan bij ons centraal. Voor hen is er een inloopbijeenkomst, hier wordt een afspraak gemaakt over de opname van hun woning. Daarnaast ontvangen ze een dagkalender, hierin staan alle werkzaamheden vermeld. En wist je dat er een rustwoning is voor de bewoners? Hier kunnen ze tijdens de werkzaamheden ontsnappen aan eventueel lawaai en stof. Bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen.

Werkzaamheden

Ons projectteam maakt de woningen energiezuinig. Bewoners krijgen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen. Als de badkamer of keuken qua leeftijd aan vervanging toe is, vernieuwen wij deze. Bij bepaalde type woningen schilderen wij de kozijnen en deuren aan de buitenzijde in de huidige kleuren en verwijderen wij de oude gevelbeplating van de voor- en achtergevel. Bij deze woningen werken wij het kozijn aan de voorgevel van de woon- en slaapkamer af met een aluminium kader.

Uiteindelijk beschikken alle woningen over een fris en nieuw uiterlijk!

Mijande Wonen - John Hutten

John Hutten van woningcorporatie Mijande is érg te spreken over onze bewonerscommunicatie en innovatiekracht. Hij vond het ook gaaf hoe Plegt-Vos als een ‘treintje’ door de wijk reed. Benieuwd hoe wij in Vroomshoop 135 woningen verduurzaamden en alles daaromheen regelden? Bekijk dan de video.

Vlog 135 woningen Vroomshoop

Hoe wij in Vroomshoop werken met Boost® laat Milou Kottink je zien in een projectvlog. Als trainee is zij nauw betrokken bij de bewonerscommunicatie, ze laat je ook direct zien hoe het er verder aan toe gaat.