In samenwerking met Mijande Wonen renoveerden wij 135 woningen in Vroomshoop. De woningen zijn verspreid over diverse straten en zijn opgedeeld in 3 verschillende types. De werkzaamheden verschilden per type woning.

PlaatsVroomshoop
OpdrachtgeverMijande Wonen
Periode2018 - 2019
OmvangRenovatie 135 woningen

Woon-, werk- en leefplezier

Wij waren niet alleen bezig met de renovatie van de woningen. Wij droegen daarnaast ook bij aan het woon-, werk- en leefplezier van de bewoners. De bewoners stonden bij ons centraal. Voor hen was er een inloopbijeenkomst, hier werd een afspraak gemaakt over de opname van hun woning. Daarnaast ontvingen ze een dagkalender, hierin stonden alle werkzaamheden vermeld. En wist je dat er een rustwoning was voor de bewoners? Hier konden ze tijdens de werkzaamheden ontsnappen aan eventueel lawaai en stof. Bewoners konden tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen.

Werkzaamheden

Ons projectteam hebben de woningen energiezuinig gemaakt. Bewoners kregen de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen. Als de badkamer of keuken qua leeftijd aan vervanging toe was, vernieuwden wij deze. Bij bepaalde type woningen schilderden wij de kozijnen en deuren aan de buitenzijde in de toen huidige kleuren en verwijderden wij de oude gevelbeplating van de voor- en achtergevel. Bij deze woningen werkten wij het kozijn aan de voorgevel van de woon- en slaapkamer af met een aluminium kader.

Alle woningen beschikken over een fris en nieuw uiterlijk!

Mijande Wonen - John Hutten

John Hutten van woningcorporatie Mijande is érg te spreken over onze bewonerscommunicatie en innovatiekracht. Hij vond het ook gaaf hoe Plegt-Vos als een ‘treintje’ door de wijk reed. Benieuwd hoe wij in Vroomshoop 135 woningen verduurzaamden en alles daaromheen regelden? Bekijk dan de video.

Vlog 135 woningen Vroomshoop

Hoe wij in Vroomshoop werken met Boost® laat Milou Kottink je zien in een projectvlog. Als trainee is zij nauw betrokken bij de bewonerscommunicatie, ze laat je ook direct zien hoe het er verder aan toe gaat.

Meer weten?
Niek Kerkhof Jonkman
Senior Werkvoorbereider
+31657748281