School4kwartier ontwikkelde in Elburg vier voormalige schoollocaties. De Rehoboth locatie ligt centraal in Elburg, tussen de Arent Toe Boecoplaan en de Klokbekerweg. De woningen liggen in een parkachtige omgeving en in de nabijheid van de buurtvoorzieningen.

PlaatsElburg
OpdrachtgeverAM B.V.
Periode2016
Omvang28 woningen

Het woningaanbod van de wijk bestaat uit 28 koopwoningen, waarvan 10 sociale koopwoningen, 16 rijwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. Door de inzet van online enquêtes, informatieavonden en persoonlijke gesprekken is de architectuur en planopzet afgestemd op de wensen van potentiële kopers. De woningen worden gerealiseerd in een Oud Hollandse stijl naar een ontwerp van Plegt-Vos. Kopers hebben veel keuzevrijheid bij de indeling van de woning, de afwerking van de gevel- en dak-beëindiging (dakkapel, trapgevel of topgevel).

Na een traject van crowdsourcing door Ontwikkelingscombinatie School4kwartier (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Van Gelder Ontwikkeling) waarbij belangstellenden hun woonwensen kenbaar hebben gemaakt, zijn de woningontwerpen en -sferen voor de Rehobothlocatie volledig afgestemd op de klantvraag. Met deze aanpak is de verkoop voorspoedig verlopen, waarbij alle 28 woningen binnen een termijn van vijf maanden zijn verkocht.