Een bestaand pand slopen en er een nieuw gebouw voor terug zetten is niet altijd de beste optie. Dat bewijst TKP Groningen met haar gerevitaliseerde kantoorpand.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverTKP Pensioen B.V.
Periode2015

Visie in praktijk
Transformeren of revitaliseren is vaak een gelijkwaardig of beter alternatief voor een (semi-leegstaande) kantoorpand. Zelfs het eigen kantoor van Plegt-Vos in Hengelo is een transformatiepand. Ook TKP nam het besluit om het kantoorgebouw begin 2015 grondig aan te pakken. En met succes.

Kantoorpand TKP
Aan de Europaweg te Groningen heeft Plegt-Vos binnen 5 maanden een grootschalige verbouwing van het kantorencomplex TKP uitgevoerd. De werkzaamheden omvatte de herinrichting van diverse verdiepingen op basis van nieuwe werken, het verbinden van een tweetal kantoorpanden en het revitaliseren van de jaren 70 gevel. 

Werkzaamheden
Het bestaande kantoorgebouw is gestript (inpandig) en de buitenkozijnen zijn verwijderd. Er zijn nieuwe kozijnen en gevelbekleding aangebracht. De binnenzijde is opnieuw ingedeeld doormiddel van lichte scheidingswanden. Aan de rechterzijde van het kantoorpand is een nieuw glazen trappenhuis geplaatst.

Het gebouw telt zo’n 3.000m2 vloeroppervlakte en biedt onder andere ruimte aan diverse vergaderzalen en een conferentieruimte. 


Foto: Kantoorpand TKP voor transformatie (links) en na transformatie (rechts).


Bekijk meer transformatieprojecten van Plegt-Vos.