Op de Veemarkt in Utrecht zijn 60 zeer duurzame studentenwoningen verdeeld over 5 huizen opgeleverd. De woningen zijn extra goed geïsoleerd, bevatten zonnepanelen en zijn er nestkastjes voor zwaluwen aan de achterzijde van ieder huis. Het metselwerk geeft een zeer unieke uitstraling.

PlaatsUtrecht
OpdrachtgeverPickkers Consult
Periode2017
Omvang60 studentenwoningen

Na een succesvolle eerste oplevering van de studentengroepswoningen aan de Blaarkoppenstraat is Plegt-Vos ook ingeschakeld voor de realisatie van de 60 studentenwoningen aan de Ryelandstraat. Het studentenproject Ryelanden op het Veemarktterrein is eind juli 2017 opgeleverd. 

Duurzaamheid

De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0. Zo zijn de woningen extra goed geïsoleerd, bevatten ze zonnepanelen en zijn er nestkastjes voor zwaluwen aan de achterzijde van ieder huis.  De woningen zijn zo gebouwd dat er in de toekomst eventueel nog appartementen van kunnen worden gemaakt.  

Studenten

Investeerders van de huizen zijn vijf ouders van (aankomende) studenten die bij één van de vijf verenigingen lid zijn of worden. Hun kinderen hebben in overleg met hun vereniging bepaald welke andere leden bij hen in huis mogen wonen. In de huizen komen zowel eerste- als ouderejaars studenten. Op 1 september 2017 trekken de eerste studenten in hun woningen.

Woningen

De vijf woningen bestaan op de begane grond uit een gemeenschappelijk woongedeelte en de verdiepingen bevatten kamers voor 12 studenten per woning. Hierin worden een drietal wc’s en twee douches gedeeld.

De uitwerking van het project geeft de flexibiliteit aan van het Huisvanu concept. Hetzelfde flexibele casco wordt hier toegepast als in de rijwoningen die door Plegt-Vos worden opgeleverd. Deze processen worden vanaf de engineering volledig in 3D op scherm naar werkelijkheid gebracht.

Bijzonder metselwerk

In het ontwerp is speciale aandacht uitgegaan naar de uitwerking van de voorgevel van de huizen. Het bijzondere metselwerk is echt een eyecatcher en zet een hoogwaardige standaard neer bij het eerste bouwwerk op dit veld van de Veemarkt in Utrecht. Tevens beschikt ieder huis over apart gekleurd metselwerk. 

Meer weten?
Tako Timmer
Bedrijfsleider
+31613432262