Op initiatief van Plegt-Vos Bouwgroep werden in 2013 de eerste fase reeds 700 studentenwoningen gerealiseerd. In de tweede fase zijn hier nog 552 studentenwoningen aan toegevoegd.

PlaatsAmsterdam
OpdrachtgeverDUWO
Periode2012 - 2016
Omvang1.250 modulaire studentenwoningen

Met de in totaal 1.252 studentenwoningen hebben de partners voortvarend invulling gegeven aan de ambitie van de stad Amsterdam om het tekort aan betaalbare studentenwoningen op korte termijn te bewerkstelligen. Het grootste gedeelte van de woningen is in gebruik genomen door studenten van het University College van de Hogeschool InHolland, waarmee DUWO een exclusieve samenwerking heeft opgestart.

Fase I

De woningen zijn in recordtijd gebouwd; half juli 2012 kregen de eerste 213 studenten de sleutel van hun woning en eind 2012 zijn nog eens ruim 400 woningen opgeleverd.

Op 1 maart 2013 zijn de laatste 59 studentenwoningen op de Spinozacampus in Amsterdam opgeleverd. De oplevering was een onderdeel van de bouw van in totaal 700 studentenwoningen.

Voor de bouw van deze 700 studentenwoningen is een samenwerkingsverband aangegaan met vastgoedbeleggingsgroep Axcellent, de DUWO Rochdale Combinatie en Stadsdeel Zuidoost. Door de gezamenlijke investering en de inzet van ons uniek gemoduleerd bouwsysteem kon snel en kwalitatief goed ingespeeld worden op de grote vraag naar studentenhuisvesting in de hoofdstad.

Fase II

In 2014 is besloten dat er nog 552 woningen bij komen op de Spinozacampus. Met de 700 woningen uit de eerste fase wordt het tekort aan betaalbare studentenwoningen op korte termijn in Amsterdam verholpen.  

Donderdag 17 september 2015 zijn de laatste 552 woningen van de Spinozacampus in Amsterdam feestelijk geopend. Ze werden - in samenwerking met partners Haerzathe Investments en studentenhuisvester DUWO - in zeer korte tijd gerealiseerd.

Uiterst betaalbaar en gestoffeerd

De studentenwoningen aan de Darlingstraat zijn studio’s van 18 m2. Ze hebben een eigen keuken, badkamer en toilet en zijn al gestoffeerd (afgewerkte muren, marmoleum op de vloer en gordijnen). En evenals alle eerdere nieuwbouw op de campus zijn ook de studio's aan de Darlingstraat zeer betaalbaar voor de doelgroep.

Voor huurders vanaf 18 jaar is huurtoeslag mogelijk. Inclusief servicekosten, stoffering, internet/tv en huurtoeslag kosten de studio’s circa € 320,- per maand. De bewoners beschikken daarbij over een gemeenschappelijke ruimte en een wasserette. 

Faciliteiten

De campus staat op een parkachtig ingericht terrein met veel mogelijkheden tot ontspanning. Er zijn - op studenten gerichte - winkeltjes (bijvoorbeeld om een fiets te laten repareren, kleding te laten verstellen of een scriptie uit te printen). Sinds juli 2015 is er onder de naam World of Food een markthal met toko’s en eettentjes met gerechten uit verre streken op het menu, een coffee to go, een McDonald's en een bruine kroeg. Openbaar vervoer is eveneens nabij (reistijd naar Amsterdam-centrum: 15 minuten).

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442