Ons eerste nul op de meter appartementengebouw staat in Voorhout. In opdracht van Stek Wonen bouwden wij 18 appartementen voor de sociale verhuur. 't Huuske van Hooghkamer maakt deel uit van de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout (Teylingen).

PlaatsVoorhout
OpdrachtgeverStek Wonen
Periode2018
Omvang18 appartementen

Nul op de Meter, een primeur

Zonnepanelen op het dak met een optimale hellingshoek en warmte bronnen in de grond, belangrijke bijdragers aan het Nul op de Meter appartementengebouw in Voorhout. De houten gevelbekleding (Soulwood) maakt het duurzame plaatje af. Al tijdens de designfase is goed nagedacht over het ontwerp. Het volledig energieneutrale gebouw is in het 3e kwartaal van 2018 opgeleverd.

Compact, passend bij de vraag

Het zogenoemde Nul op de Meter gebouw is bestemd voor sociale huur. De driekamerwoningen zijn compact met 65 m2 gebruiksoppervlakte. Stek Wonen speelt met het gebouw in op de vraag naar kleinere, milieuvriendelijke en betaalbare woningen.

Snel en gestroomlijnd

De doorlooptijd van design tot oplevering is kort en efficiënt. De bestemmingsplanprocedure is eenvoudig doorlopen, iets dat aangeeft dat het plan veel draagvlak had. Ook tijdens de uitvoering konden we snel schakelen. Door de inzet van BIM voerden wij eenvoudig controles uit en zetten waar nodig direct in op actie. In ons proces betekende dit gestroomlijnd te werk gaan met altijd de juiste informatie.

(Foto: Stek)

Meer weten?
André Smit
Projectmanager
+31613094493