Direct achter één van de bekendste symbolen van de stad Groningen – de tabaksfabriek van Niemeijer – is het Wooncomplex Tabakko gevestigd. Het voormalig twee-verdiepingen kantoor is omgetoverd tot een modern vier-verdiepingen wooncomplex, bestaande uit 56 appartementen met een retro karakter.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverWaarborgvastgoed
Periode2017 - 2018
OmvangTransformatie 56 appartementen

Omgeving 

Tabakko is gelegen achter de tabaksfabriek van Niemeijer. De centrale ligging, de praktische vorm van het pand en de ruimte rondom het gebouw vormen een aantrekkelijke combinatie voor de omgeving van het wooncomplex.

Moderne aanbouw

Het pand aan de Koeriersterweg krijgt in zijn totaliteit vier woonlagen die tezamen goed zijn voor ruim 4.100 m2 vloeroppervlakte. Het gedeelte aan de rechterkant van het wooncomplex beschikt over een moderne aanbouw. Het wooncomplex is bestemd voor jongvolwassenen.

Appartementen Tabakko

De 56 appartementen variëren in grootte van 50 m2 tot ruim 70 m2. De kleinere appartementen in het pand (50 m2) bestaan uit een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet en een slaapkamer. In de grotere appartementen is er ruimte voor een tweede slaapkamer. De indeling maakt de appartementen uitermate geschikt voor alleenstaanden en jonge stellen.

Betaalbaar wonen

Tabakko is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, centraal gelegen en betaalbare huurwoning in de stad Groningen. De kleinere woningen in Tabakko vallen zelfs onder de huursubsidiegrens.

Lees hier meer over Wooncomplex Tabakko.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418