Typhoon is het grootste woongebouw in de Grunobuurt in Groningen. Plegt-Vos bouwde 109 appartementen en 156 parkeerplaatsen.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverNijestee
Periode2015
Omvang109 appartementen

De bouw van Typhoon is in november 2013 gestart met het uitgraven van de parkeerbak. Op 15 januari 2014 ging de eerste paal de grond in en het gebouw is in mei 2015 opgeleverd. Het parkeerdek binnen het bouwblok heeft een binnentuin. In het complex bevinden zich 11 maisonnettes, 2 penthouses en 96 appartementen.

De Typhoon is de winnaar van de de VKG Architectuurprijs 2015/2016. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan bouwprojecten waar kunststof gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) op esthetische wijze onderdeel uitmaken van het ontwerp. 

De Grunobuurt is een van de oudere wijken van Groningen. Zowel de levendigheid van het centrum als de groene omgeving van het Stadspark zijn gemakkelijk bereikbaar. Door de unieke ligging en de vele uitvalswegen is de Grunobuurt met de auto en het openbaar vervoer prima te bereiken.

De oorspronkelijke woningen waren relatief klein, boden weinig comfort en de bouwkundige kwaliteit was slecht. Voor de wijk is daarom samen met bewoners, gemeente en Woningcorporatie Nijestee een plan gemaakt voor een nieuwe Grunobuurt. De oorspronkelijke woningen maken in de komende jaren plaats voor nieuwbouw.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418