In de bouwvak van 2016 is de eerste paal in de grond geslagen van Woonlandschap de Leyhoeve aan de Boumaboulevard in Groningen. Dit concept is reeds eerder in Tilburg gerealiseerd en wordt in samenwerking met Roozen van Hoppe Bouw&Ontwikkeling BV momenteel ook uitgevoerd in Groningen.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverRoozen van Hoppe Bouw&Ontwikkeling BV
Periode2017/2018
Utiliteitsbouw

Drone opnames Leyhoeve
Op 14 juli en 15 oktober 2017 zijn er drone opnames gemaakt die de vooruitgang van dit bouwproject prachtig weergeven.

Bekijk hier de drone video op 14 juli 2017


Bekijk hier de drone video op 15 oktober 2017

Ontwikkeling
Midden juni zal de afbouw van start gaan. Het hoogste punt voor dit project zal begin juli bereikt gaan worden en tevens worden de 3e verdiepingen casco gemonteerd. De betoncasco's over het gehele project zullen dan ook grotendeels op hoogte zijn. Ook de stijlkozijnen en het metselwerk zullen voor een groot deel van de bouw eind juni geplaatst zijn. 

Aardbevingsbestendig
De appartementen zijn aardbevingsbestendig, hebben een eigen parkeergelegenheid en de meeste appartementen beschikken over prachtige balkons en grote raampartijen. De appartementen variëren van 65 tot 200 vierkante meter (totale omvang van het gehele project is ca. 35.500m2 + 9.000m2 kelder). 

Woonlandschap
Aan de rand van de stad Groningen op het Europapark wordt Woonlandschap de Leyhoeve gebouwd. Er komen 208 luxe appartementen voor senioren en 74 zorgsuites tussen de Euroborg en de Mediacentrale. Ook hebben de bewoners een hoge mate van keuzevrijheid.

Zie hier de video keuzevrijheid voor ouderen

Horeca
Naar verwachting zal dit project ongeveer 1,5 jaar in beslag gaan nemen. Het project biedt recreatieve voorzieningen en diverse horeaca faciliteiten voor jong en oud. Ook koppelt het comfort en de service van een hotel aan prachtige huurwoningen. 

Naar verwachting trekken de eerste bewoners begin 2018 in de Leyhoeve.