Telg uit de beroemde Plegt-familie

Bij Plegt-Vos werken ongeveer 400 medewerkers. En van al die mensen is Eriks komaf toch wel extra bijzonder. Hij is namelijk nog de enige collega die afstamt van de Plegt-familie. Erik is de neef van familieman Joan Plegt, die in 1991 samen met zijn broers Gerrit en Frans de samenwerking aanging met Paul Vos. Erik: “Ook al werken hier nu geen families meer, Plegt-Vos is nog steeds een familiebedrijf. Dat merk je aan de samenwerking onderling, iedereen weet elkaar snel te vinden. Bovendien is Plegt-Vos altijd heel goed voor zijn medewerkers blijven zorgen.”

Afbeelding

Wat gebeurt er allemaal op de materieeldienst?

Al sinds zijn eerste werkdag werkt Erik op de materieeldienst in Langeveen. Hij ziet wat er gebeurt met het materieel en hoort natuurlijk ook van alles. Eriks werkdag begint om 6.00 uur: “Ik kijk dan eerst of het materieel wat er die dag uit moet al netjes klaarstaat. En als de tijd het toelaat drink ik gezellig een bakje koffie met de chauffeurs. We bespreken dan hoe het de dag ervoor is gegaan en wat er die dag op de planning staat. Vervolgens gaan de mannen op pad.” De rest van de dag ziet er altijd anders uit. Erik: “Wel standaard is de controle op in- en uitgaand materiaal, inkoop, transport en overleg met de uitvoerders over bouwplaatsinrichtingen.”

Afbeelding

Duurzame verbeteringen

In de 31 jaar dat hij bij ons werkt, heeft Erik een aantal mooie verbeteringen voorbij zien komen. Bijvoorbeeld de aanpak van CO2-uitstoot en fijnstof. Erik: “Sinds 2010 hebben we een groen wagenpark. Dat betekent dat we in zuinige voertuigen rijden en onze chauffeurs een duurzame rijstijl hanteren. Hiermee hebben wij ons brandstofverbruik en de hoeveelheid CO2-uitstoot de afgelopen jaren aanzienlijk verminderd. Ook zijn al onze vrachtwagens voorzien van Euro 6-motoren, zodat ze aan alle milieu-eisen voldoen. Daarnaast maken we gebruik van stofafzuiging. Bij het boren of zagen in beton of stenen komt fijnstof vrij en dat zuigen wij meteen af. Op die manier kunnen collega’s hier op een veilige en gezonde manier werken.”

Afbeelding

Klanten zo goed mogelijk helpen

Erik: “Op de materieeldienst werken we met 20 collega’s en zorgen we er samen voor dat al onze interne en externe klanten tijdig hun bestellingen ontvangen. Denk daarbij aan bouwhekken, containers, gereedschap en voertuigen.” Materieel is van grote waarde voor Plegt-Vos. Erik: “Wij ontzorgen klanten zoveel mogelijk. Ze ontvangen van ons bijvoorbeeld altijd goedgekeurd materieel en bij het gebruik van een wagen ontvangt de klant uiteraard standaard een tankpas, groene kaart en de kentekengegevens. Ook geven wij een stukje advies.” Sinds de oprichting in 1903 is Plegt-Vos altijd blijven innoveren en staat de klant nog steeds op nummer één. Erik: “Dat vind ik prachtig! Wij luisteren écht naar de klantwens en we doen wat we beloven.”

Afbeelding