Ongeplande verhuizing levert veel op

Jeroen, Ursula en hun kinderen Julian (5) en Emilie (3) wonen sinds de zomer van 2019 in hun nieuwe woning op het Nijrees in Almelo. Eigenlijk had het gezin helemaal geen verhuisplannen, vooral omdat zij al zo fijn woonden in een kindvriendelijke omgeving. Maar toen deed zich een kans voor… Jeroen: “Bij ons om de hoek werden nieuwe woningen gebouwd. En er was nog één plekje vrij. We konden daar een nieuw thuis bouwen, een verbeterde versie van de fijne woning die we al hadden. Wat een kans!” Volgens Ursula voelt hun nieuwe woning heel luxe: “Ons huis lijkt veel op het vorige, maar voelt nóg ruimtelijker dankzij slimme indelingen waarover nog beter is nagedacht. Ondanks dat onze nieuwbouwwoning in een project viel, kregen we deze keer opnieuw veel vrijheid om onze eigen keuzes te maken.”

Afbeelding

Vanuit ervaring betere keuzes maken

Het is niet voor het eerst dat het gezin een nieuwbouwhuis kocht. Zes jaar geleden doorliepen Ursula en Jeroen hetzelfde traject, toevallig ook met Plegt-Vos. Verhuizen van nieuwbouw naar nieuwbouw heeft volgens Jeroen alleen maar voordelen: “Omdat wij al een boel ervaring hadden met nieuwbouw, en met Plegt-Vos, konden we de tweede keer nog makkelijker en sneller keuzes maken. Het stel sprak samen met kopersbegeleider Jorien alle wensen door.

Afbeelding

Jeroen: “Veel indelingen hebben we zo gelaten, omdat we daar vanuit onze vorige woning al heel tevreden over waren. Bijvoorbeeld de trapuitvoering en de ruimtelijke slaapkamers op de eerste verdieping. Sommige dingen pakten we deze keer wel anders aan. Onze garage werd verlengd met 1,20 meter, waardoor we nu precies de extra ruimte hebben die we zo graag wilden. Daar ben ik zó blij mee. Ook over de indeling van de keuken heeft Jorien goed meegedacht. In onze vorige woning was de keuken voor mijn gevoel een beetje te donker. We dachten zelf aan een erker, maar deze uitbouw bleek helaas niet mogelijk. Jorien begreep onze wens goed en kwam toen met een geweldige oplossing: twee extra grote vensters in de zijgevel. Hiermee hebben we het gevoel van vrijstaand wonen gecreëerd.”

Afbeelding

Extra ondersteuning via online woningdossier

De familie Boom maakte tijdens de bouw van hun huidige woning voor het eerst gebruik van het online woningdossier van Plegt-Vos. Jeroen: ‘’Het is leuk om te zien dat Plegt-Vos sinds onze vorige kennismaking niet heeft stilgezeten. Om bewoners nog beter te kunnen helpen, is er een online dossier gebruikt. En dat werkt echt super! We konden foto’s bekijken en informatie vinden over de bouw. Ook als je nog even wat wilde nalezen, bijvoorbeeld de brochure, kon je dat gemakkelijk via je telefoon doen. Zoals we gewend waren stond Jorien het hele proces voor ons klaar. Met als mooi extraatje dat we haar nu ook via het online woningdossier konden bereiken. We kregen iedere keer binnen no-time antwoord. Zo handig!”

'Ons vorige huis was fijn, dit huis nóg fijner'

Inmiddels wonen Jeroen, Ursula, Julian en Emilie al een tijdje in het nieuwe huis en ze vinden het fantastisch. Jeroen is vooral erg blij met de grote lichte leefkeuken. Daar zit hij graag met het hele gezin. En Ursula? Zij vindt alle plekken in huis fijn: “We hebben de indeling goed aangepakt. Alle ruimtes zijn optimaal benut. Ik voel me hier helemaal thuis. Onze verhuizing was de beste beslissing ooit. We kregen de kans om de woning naar onze smaak aan te passen en dat maakt dat ons huis nu perfect is. Voor de tweede keer verhuizen naar een nieuwbouwwoning vanuit je ervaring levert echt zoveel op! Ons vorige huis was fijn, maar deze woning is nóg fijner.”

Afbeelding