Jong geleerd, is oud gedaan

“Mijn ouders werden vroeger echt een beetje gek van mij”, vertelt Kelly lachend. “Op vakantie sleepte ik ze bij elke kerk mee naar binnen. Dan ging ik uitgebreid bekijken hoe dat gebouw precies in elkaar zat. En zij maar wachten! Thuis maakte ik zelfverzonnen kunstwerken met Lego. En het computerspel Sims, waarin je je eigen huizen kunt ontwerpen, heb ik helemaal stuk gespeeld.” Geen grote verrassing dus, dat Kelly voor hbo bouwkunde koos. Ze wilde architect worden. Toch kwam ze er snel erachter dat ze de bouwwereld nóg leuker vond. Na haar stage bij Plegt-Vos twijfelde Kelly geen moment: ze bleef.

Afbeelding

Betrokken bij elke fase

Sinds juni 2018 is Kelly werkvoorbereider B&U voor het project Powerhouse Helperpark in Groningen. Powerhouse is een multifunctioneel complex met kantoorruimte, koopappartementen en huurappartementen. Volgens Kelly is werkvoorbereider de ideale functie als je net begint, want je bent bij elke fase van de bouw betrokken. “Zo leer je echt ontzettend veel”, vertelt ze. “In het begin van het project voerde ik inkoopgesprekken met onderaannemers en leveranciers. Daarna zat ik vooral op kantoor om tekeningen te controleren. En nu het project bijna is afgerond, ben ik vaak in de bouwkeet voor de opleveringen. Dat maakt mijn werk heel afwisselend en dynamisch.”

Afbeelding

Steeds meer zelf doen

Doordat er zoveel verschillende dingen komen kijken bij haar werk, leert Kelly elke dag bij. Gelukkig hoeft ze niet alles zelf uit te zoeken. Kelly: “Als je net begint bij Plegt-Vos, word je gekoppeld aan een ervaren collega. Voor mij is dat werkvoorbereider Henk. Ik kan altijd bij hem terecht als ik iets wil overleggen of ergens niet uit kom. Echt geweldig! Bij andere collega’s staat de deur trouwens ook altijd open. Iedereen maakt graag tijd om me even te helpen. Vooral als je net begint, is dat superfijn. Je werkt echt in stapjes en mag steeds meer zelf doen. In het begin luisterde ik alleen mee bij een inkoopgesprek. Daarna deed ik het zelf, met de projectleider erbij. En nu pak ik het helemaal zelfstandig op.”

Afbeelding

Collega’s helpen met structuur

Kelly is iemand die heel gestructureerd werkt en goed het overzicht bewaart. Dat is belangrijk in haar functie, vindt ze. “Er spelen altijd veel verschillende dingen en als je geen structuur hebt, vergeet je snel iets. Ik sta er bij mijn collega’s al om bekend dat ik zo georganiseerd ben. Soms geef ik ze ook tips of laat ik zien hoe ik iets zou doen. Mooi toch, dat ik als jonkie mijn collega’s ook kan helpen? Het laat goed zien hoe prettig de sfeer is bij Plegt-Vos: iedereen wil graag van elkaar leren en is altijd bereid om mee te denken. Zo voegen we samen waarde toe voor de klant.”

Afbeelding

Vlieguren maken

Het is duidelijk: Kelly zit helemaal op haar plek bij Plegt-Vos. Het werkplezier straalt gewoon van haar af. Kelly knikt: “Dit werk is echt zó leuk en gevarieerd, geen dag is hetzelfde. De komende jaren biedt deze functie me genoeg uitdaging, dat weet ik zeker. Mijn doel is om nog beter te worden in mijn werk. Gewoon door vlieguren te maken: meer projecten doen, met steeds wat minder begeleiding. Bij Plegt-Vos krijg je alle vrijheid om je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een cursus te volgen. Een cursus BIM, moduleren of 3D-tekenen lijkt me wel wat. We mogen elk jaar zelf onze leerdoelen op papier zetten, dus de bal ligt helemaal bij mij. Wat een luxe!”

Afbeelding