Wij vinden het heel erg belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Op je werk én thuis. Speciaal voor iedereen bieden we daarom workshops over effectief leiderschap rondom het gedachtegoed van Stephen Covey.

Stephen Covey is een Amerikaanse auteur die o.a. de bestseller ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ schreef. Zijn lessen vormen al jaren wereldwijd een inspiratiebron. Graag laten we je kennismaken met zijn theorieën en praktische toepassingen. In de workshops leer je hoe je de kwaliteit van je werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren. Covey hanteert hiervoor zeven eigenschappen. De eerste drie hebben betrekking op het organiseren van je eigen 'ik'. Zelfmanagement is dan ook een veel gebruikte term van Covey. De volgende drie eigenschappen gaan over de afhankelijkheid van anderen om je persoonlijke doelen te realiseren en de laatste eigenschap is gericht op zelfontwikkeling en groei.

Covey deed veel onderzoek naar het succes van mensen en organisaties. Hij kwam tot de conclusie dat aangeleerde vaardigheden niet duurzaam zijn. Wat volgens hem dan wél de sleutel is tot succes? Jezelf zijn! Want pas als je in je kracht staat, kun je je omgeving verbeteren. Zo ontstaat een win-winsituatie en synergie.

De workshops geven je handvatten over hoe jij leiding kunt nemen over je eigen leven. Om je eigen leven te organiseren hoef je echt geen manager te zijn. De workshops zijn dus voor iedereen. Je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor grote en kleine dingen. Ook ontdek je wat het verschil is in passief en proactief gedrag en hoe jou dat verder brengt (of juist niet). Je gaat doelen bepalen, maakt ze concreet en leert doelgericht te werken. Zo kom jij elke dag dichter bij jouw doel.

De workshops zijn niet verplicht, maar iedere collega is welkom om zich aan te melden. Tijdens de workshops stellen collega’s zich proactief en kwetsbaar op, en vertellen ze persoonlijke verhalen aan elkaar. Je zult er al snel achter komen dat veel mensen met dezelfde dingen worstelen. Hoe kwetsbaarder je je opstelt, hoe meer je uit de workshops haalt. Durf jezelf te zijn!

Ervaringen collega’s

Collega’s zijn laaiend enthousiast en vinden dat ze nu nog beter met elkaar kunnen samenwerken. Marthyn, Alco en Bob hebben de workshops ook gevolgd en passen de lessen sindsdien iedere dag toe. Lees hun persoonlijke verhaal hieronder.


Persoonlijke groei: #1 Marthyn

Plegt-Vos zet hoog in op persoonlijke groei. Tijdens onze unieke Covey worskhops leren collega’s hoe je bewuster inhoud geeft aan je leven. Hóeveel impact de workshops hebben? Dat vertellen onze collega’s je zelf. Marthyn van Heek bijt ‘t spits af!

Afbeelding

Persoonlijke groei: #2 Alco

Deze keer vertelt Alco Smorenburg over de impact van onze Covey workshops op zijn leven. Hij legt onder meer uit hoe je je eigen plan trekt, zodat je niet (meer) wordt ‘geleefd’ door anderen. Met deze proactieve houding voeg je bovendien extra waarde toe voor je omgeving.

Afbeelding

Persoonlijke groei: #3 Bob

Bob Leferink is naar eigen zeggen een ander mens geworden dankzij onze Covey workshops. Hij oordeelt niet meer zo snel, omdat hij heeft geleerd dat er vaak twee waarheden zijn. Het ligt er maar net aan hoe je iets bekijkt. Bob vertelt over zijn nieuwe inzichten.

Afbeelding