Locals

“In 2016 leidde de directeur van The Student Hotel een grote groep rond. Ik hobbelde achter de meute aan en liet me verbazen. Wat een pracht. En wat een praal! Ik was zo onder de indruk, dáár wilde ik vaker vertoeven. Samen met Jaap kom ik hier nu bijna iedere week om bij te praten”, vertelt Klaas. The Student Hotel is er niet alleen voor studenten en hotelgasten. Ook locals zijn van harte welkom. Ze kunnen een hapje eten in het restaurant, of zoals Klaas en Jaap doen: elkaar ontmoeten in de lobby.

Afbeelding

Met de armen over elkaar

Jaap: “We zitten dan het liefst in deze lounge. Er hangt hier een bepaalde sfeer. Het interieur met zijn vintage look past echt heel erg bij ons. We maken als niet-gasten geen gebruik van andere faciliteiten. Want ja, wij zijn al wat ouder zoals je ziet.” Klaas doet zijn armen theatraal over elkaar. “Wat heeft dát er nou weer mee te maken?”, vraagt hij. Jaap grinnikt: “Wij zitten hier graag, omdat dat wij energie krijgen van een plek waar veel gebeurt en waar veel jonge mensen rondlopen.”

Afbeelding

Pyjama

Tegenover de twee zit de Franse studente Juliette in haar pyjama achter een laptop. Ze zoekt een goedkoop vliegticket naar haar Parijs. Even haar vrienden en familie opzoeken. “Ik kwam in mijn eentje naar Nederland voor mijn studie International Economics and Business. Inmiddels woon ik alweer een maand in The Student Hotel. De beste keuze voor huisvesting die ik ooit had kunnen maken!”, lacht ze.

Afbeelding

In de keuken

“Ik heb van tevoren verschillende plekken bekeken, waaronder studentenhuizen. Maar ik vond The Student Hotel veruit de beste optie. Het is wel wat duurder, maar daar krijg je zoveel extra’s voor terug. Bijvoorbeeld de stille studieruimtes. Ik hoef dus nooit naar de bibliotheek. Maar er zijn ook tafeltennistafels, wasmachines en een restaurant dat niet zo duur is. Al koken we eigenlijk het vaakst samen in onze gedeelde keuken. Dat is ’s avonds de plek waar we elkaar weer zien na een drukke dag. Het is heel gezellig om samen te koken en lekker te eten. The Student Hotel heeft mij al zoveel gebracht: vrienden, een goede plek om te studeren en heel veel plezier.” Terwijl Juliette haar ticket boekt, rekenen Jaap en Klaas hun koffie af. Tot de volgende keer!

Afbeelding