Gouden tip van Kiki’s docent

Stageplaatsen genoeg, maar hoe weet je nou welke ‘t best bij je past? Kiki studeert commerciële economie en zocht de perfecte stageplek. Op aanraden van haar docent plaatste ze een berichtje op LinkedIn. Kiki: “Ik had nooit gedacht dat ik zóveel reacties van bedrijven zou krijgen op mijn oproep! Met een aantal bedrijven maakte ik direct een afspraak. Helaas ontdekte ik tijdens de kennismakingsgesprekken al snel dat de klik voor mij ontbrak.” Ondertussen deelde Kiki’s buurman de LinkedIn-oproep, en deze keer met succes. Kiki: “Binnen no-time werd ik gebeld door de marketingmanager van Plegt-Vos. En niet veel later zat ik bij het team aan tafel. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik hier stage wilde lopen!”

Afbeelding

Veel vrijheid en goede begeleiding

Inmiddels loopt Kiki alweer drie maanden stage bij ons en heeft ze al veel geleerd. Wat haar vooral aanspreekt, zijn de open sfeer en de groeimogelijkheden. Ze vindt het prettig dat Plegt-Vos rekening houdt met haar talenten en haar de ruimte geeft om te leren. “Al sinds de eerste week ben ik onderdeel van het team en word ik overal bij betrokken. Als stagiair krijg je je eigen verantwoordelijkheden en mag je bij alle marketingprojecten meekijken en meedenken. Hoe ik mijn eigen verantwoordelijkheden invul, dat is aan mij. Ik heb de vrijheid om mijn eigen werkzaamheden in te plannen. Uiteraard krijg ik daar heel goede begeleiding bij.”

Afbeelding

Afwisselende creatieve functie

Kiki creëert content voor de website en social media. Hiervoor heeft ze veel contact met collega’s, die verspreid zitten door heel het land. Bijvoorbeeld over het schrijven van projectpagina’s, de planning van ‘De Instagramweek van…’ en de wekelijkse interviews met collega’s. Kiki: “Ik bezoek de kantoren en bouwplaatsen om nieuws op te halen en foto’s te maken. Onlangs coördineerde ik ook twee fotosessies op locatie. Superleuk om een hele dag met een fotograaf op pad te zijn! Voor het maken van de verhalen over collega’s en onze klanten werken we samen met een extern contentmarketingbureau. Hiermee heb ik bijna iedere dag contact.”

Afbeelding

Initiatief tonen loont!

Voor Kiki voelt het heel natuurlijk om initiatief te tonen: “Al in mijn eerste stageweek vroeg ik aan mijn collega’s welke werkzaamheden ik van hen kon overnemen. Tijdens overleggen trekt Kiki steeds meer taken van de to-do-lijst naar zich toe. En ze stelt daarbij vooral veel vragen: “Want daarvan leer ik uiteindelijk toch ‘t meest. Doordat ik van me laat horen en zelf met ideeën kom, mag ik veel oppakken en krijg ik veel verantwoordelijkheden. En daar ben ik echt heel erg blij mee. Juist door het zelf te doen en met de nodige hulp van mijn begeleider, ben ik al veel gegroeid.”

Afbeelding

Hard werken en lol maken

Of Kiki het naar haar zin heeft? Nou en of! Kiki: “De weken vliegen voorbij. Mijn werk en collega’s zijn echt heel leuk en iedereen is behulpzaam. Plegt-Vos staat overal voor open. Het is hier hard werken, maar we hebben ook veel lol. En de pauzes zijn altijd een feestje. Iedere maandag hebben we een uitgebreide lunch op kantoor met verse broodjes en sappen. Op woensdag gaan we naar de markt voor een vette hap en vrijdags halen we een gezond broodje in de stad. Voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een toffe stage, zou ik Plegt-Vos zéker aanraden!”

Afbeelding