Samen

De drie geneeskundestudenten leerden elkaar het begin van dit studiejaar kennen in de collegebanken. “We kwamen er toen al snel achter dat we allemaal op hetzelfde adres woonden. Dat schept natuurlijk meteen een band”, vertelt de Braziliaanse Bruno. “Het klikt zelfs zo goed, dat we sinds de eerste dag alles samendoen. We zijn niet alleen studiegenoten, we leven echt samen. Zonder dit hotel waren we nooit zo close geweest”, vult Diana uit Roemenië aan.

Afbeelding

Gouden aap

Toeval? Of is het ‘t lot dat de drie bij elkaar bracht? Aida, Bruno en Diana hadden in ieder geval drie hele verschillende redenen om te kiezen voor The Student Hotel. De Iraanse Aida koos vooral lekker praktisch: “Ik studeerde vorig jaar in Delft. Er was simpelweg geen tijd om ‘even’ op en neer te treinen voor een hospiteeravond. The Student Hotel kon ik gewoon eenvoudig online boeken. Nu ik de stad beter ken en steeds meer mensen om me heen heb, is het makkelijker om over een tijdje een andere vaste woning te vinden.” Diana kende The Student Hotel met zijn bijzondere design al van een tripje met haar moeder. “Voordat ik aan mijn studie begon, logeerde ik hier met mijn moeder. Ik vond het zo’n fijne plek, met prachtig design. Moet je die metershoge gouden aap daar bijvoorbeeld zien… Dat is toch fantastisch! Omdat ik nog niemand kende in Groningen was mijn keuze snel gemaakt. Bij The Student Hotel kreeg ik een heleboel comfort en was de kans op nieuwe vrienden groot”, vertelt ze.

Afbeelding

Chillen

De vrienden hebben allemaal hun eigen favoriete plek in het hotel. Aida studeert graag in de stilteruimte en Diana vindt het superhandig dat er een ‘in house’ gym is. Bruno chillt het liefst in de open ruimte waar popmuziek wordt gedraaid. Dat is de centrale ontmoetingsplek in het hotel, vlak naast de tafeltennistafels. Bruno: “Het is zelfs toegestaan om vrienden van buiten het hotel uit te nodigen. Iedereen mag z’n eigen drank en eten meenemen. Heel relaxed! De locatie van The Student Hotel is top, dus na het chillen zijn we binnen een paar minuten in de stad.” (foto's Lize Kraan)

Afbeelding